Lammestek med grønnsakgrateng
Perfekt påskestemning! Enkelt, eksklusivt og fantastisk godt – lammestek er for mange den aller største påskefavoritten. Bruk steketermometer, så får du et resultat som er en mesterkokk verdig.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 160°C. Krydre lammesteken godt med salt og pepper og brun den i en panne med smør og olivenolje (1/4). Sett et steketermometer i den tykkeste delen av steken.
-
Trinn 2
Skrell og kutt grønnsakene i biter, ha dem i en langpanne eller i pannen og bland med resten av olivenoljen, salt og pepper.
-
Trinn 3
Sett steken i midten av grønnsakene og stek i ovnen til lammet har en kjernetemperatur på 60°C. Ta ut steken og la den få hvile og kjernetemperaturen vil stige ca 4 grader.
-
Trinn 4
Sett ovnen opp til 200°C. Bland fløte og Dijonsennep, hell det over grønnsakene og strø osten på toppen. Gratiner grønnsakene til de er gylne på toppen. Skjær steken i pene skiver, legg dem over de gratinerte grønnsakene og server.
Dryss over revet appelsinskall og frisk rosmarin.