Lammestek med grønnsakgrateng | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammestek Lammestek med grønnsakgrateng

Lammestek med grønnsakgrateng

3.2 i snitt
Lammestek med grønnsakgrateng

Perfekt påskestemning! Enkelt, eksklusivt og fantastisk godt – lammestek er for mange den aller største påskefavoritten. Bruk steketermometer, så får du et resultat som er en mesterkokk verdig.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Fersk lammestek, krydret og surret
1 stk
Matfløte Tine
100 gr
Gulost Prima
200 gr
Champignon
500 gr
Poteter
4 stk
Gulrot
1 stk
Purreløk
2 ss
Smør
1 ss
Dijon sennep
6 fedd
Hvitløk
4 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 160°C. Krydre lammesteken godt med salt og pepper og brun den i en panne med smør og olivenolje (1/4). Sett et steketermometer i den tykkeste delen av steken.

  2. Trinn 2

    Skrell og kutt grønnsakene i biter, ha dem i en langpanne eller i pannen og bland med resten av olivenoljen, salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Sett steken i midten av grønnsakene og stek i ovnen til lammet har en kjernetemperatur på 60°C. Ta ut steken og la den få hvile og kjernetemperaturen vil stige ca 4 grader.

  4. Trinn 4

    Sett ovnen opp til 200°C. Bland fløte og Dijonsennep, hell det over grønnsakene og strø osten på toppen. Gratiner grønnsakene til de er gylne på toppen. Skjær steken i pene skiver, legg dem over de gratinerte grønnsakene og server.

Dryss over revet appelsinskall og frisk rosmarin.