Hopp til innhold

Lammestek med epler og provencesaus

3.3 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
124 planlagt
Lammestek med epler og provencesaus
Søte epler og sødmefulle rotgrønnsaker er nydelig tilbehør til en klassisk lammestek. Med en deilig provencesaus blir denne retten komplett!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Lammestek

1 stk
Surret lammestek
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Olje

Karamelliserte eplebåter

2 stk
Epler
1 ss
Smør
1 ss
Sukker

Rotgrønnsaker

1 pk
Miks av rotgrønnsaker
2 ss
Olje

Potetstappe

1 pk
Ferdig potetstappe

Provencesaus

1 boks
Provencesaus, Stange

Slik gjør du

Trinn 1

Gni lammesteken inn med salt og pepper og brun den i stekepannen.

Trinn 2

Kutt rotgrønnsaker i båter, ha dem i en langpanne og vend inn litt olje.

Trinn 3

Legg lammesteken med steketermometer på rist over langpannen. Stek på 180 °C til kjernetemperaturen er 63-65 grader.

Trinn 4

Kutt epler i båter og stek de i smør og sukker i en stekepanne.

Trinn 5

Varm opp potetstappe og provencesaus etter anvisning på pakken og server!