Lammestek med epler og provencesaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammestek Lammestek med epler og provencesaus

Lammestek med epler og provencesaus

3.5 i snitt
Lammestek med epler og provencesaus
Søte epler og sødmefulle rotgrønnsaker er nydelig tilbehør til en klassisk lammestek. Med en deilig provencesaus blir denne retten komplett!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Lammestek

1 stk
Surret lammestek
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Olje

Karamelliserte eplebåter

2 stk
Epler
1 ss
Smør
1 ss
Sukker

Rotgrønnsaker

1 pk
Miks av rotgrønnsaker
2 ss
Olje

Potetstappe

1 pk
Ferdig potetstappe

Provencesaus

1 boks
Provencesaus, Stange

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Gni lammesteken inn med salt og pepper og brun den i stekepannen.

  2. Trinn 2

    Kutt rotgrønnsaker i båter, ha dem i en langpanne og vend inn litt olje.

  3. Trinn 3

    Legg lammesteken med steketermometer på rist over langpannen. Stek på 180 °C til kjernetemperaturen er 63-65 grader.

  4. Trinn 4

    Kutt epler i båter og stek de i smør og sukker i en stekepanne.

  5. Trinn 5

    Varm opp potetstappe og provencesaus etter anvisning på pakken og server!