Utbenet lammelår med grønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lammelåret beines helt ut og åpnes som en bok. Målet er at stykket skal bli så flatt og jevnt som mulig.
-
Trinn 2
Sett ovnen på 225°C. Gni lammelåret inn med smør. Legg låret på rist over en langpanne og sett det inn i ovnen i 25 minutter til låret er gyllent. Ta det ut og legg det ned i langpannen. Sett et steketermometer i den tykkeste delen.
-
Trinn 3
Kjør sammen alle ingrediensene til en tykk saus. Pensle lammelåret med ca. halvparten av sausen. Skru ned ovnen til 140°C og stek videre til lammet har en kjernetemperatur på 58°C. Pensle på nytt lag med saus med jevne mellomrom. Når låret har riktig kjernetemperatur, tar du det ut av ovnen. Pensle på resten av sausen og la det hvile i minimum 20 minutter på en lun plass.