Osso Bucco med lammelår | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Osso Bucco med lammelår

3.3 i snitt
Osso Bucco med lammelår
Osso Bucco er en av de store klassikerne fra det italienske kjøkkenet, hvor retten lages med kalveskank. Her er en norsk variant med lam!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Osso Bucco med lammelår

1 kg
Skivet lammelår
2 stk
Gulrøtter
0.5 stk
Sellerirot
2 stk
Løk
10 fedd
Hvitløk
2 ss
Timian
2 boks
Tomatpuré
2 potte
Rosmarin
2 dl
Eplejuice eller hvitvin
0.5 potte
Persille
1 ts
Salt
1 klype
Pepper
0.5 dl
Solsikkeolje
4 dl
Vann

Fløtegratinerte poteter

800 gr
Poteter
1 stk
Løk
2 dl
Fløte
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Melk
100 gr
Revet ost
1 ts
Salt
0.5 ts
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Osso Bucco: Skrell og kutt gulrøtter og sellerirot i store terninger og grovhakk løken. Behold skallet på hvitløksfeddene, men gi dem en liten skvis så de sprekker litt opp. Gni lammelårskivene inn med salt og nykvernet pepper. Varm en vid kasserolle eller jerngryte med solsikkeolje. Brun kjøttet på begge sider og ta det ut av gryten. Fres grønnsakene i ca. 3 minutter sammen med hele hvitløksfedd og finhakkede urter. Tilsett tomatpuré og fres enda ett minutt. Ha på hvitvin eller eplejuice og vann. Ha kjøttet tilbake i gryten og kok opp. Sett på lokk og la småkoke på svak varme i 1 ½ time. Smak til med evt. mer salt og pepper, topp med hakket persille og server med fløtegratinerte poteter.

  2. Trinn 2

    Fløtegratinerte poteter: Forvarm stekeovnen til 220 °C. Skrell potetene og kutt dem i skiver. Ha dem i en kasserolle sammen med hakket løk, finhakket hvitløk, fløte, melk, salt og pepper. Kok opp og la småkoke i 5 minutter. Ha alt over i en ildfast form og topp med revet ost. Sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter til osten er gyllen og potetene møre.