Lammelår i skiver med Spätzle | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammelår Lammelår i skiver med Spätzle

Lammelår i skiver med Spätzle

4.0 i snitt
Lammelår i skiver med Spätzle
Påskens store lammemiddag behøver ikke å ta lang tid å tilberede. Lammelår i skiver er klart etter en halvtimes varmebehandling, og i mens kan du konsentrere deg om å lage tyskernes rustikke favorittnudler – spätzle.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Tomatiserte grønnsaker, Ratatouille

1 boks
Hakkede tomater
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
0.3 stk
Squash
0.3 stk
Aubergine
1 stk
Paprika
1 ts
Timian
1 ts
Rosmarin
0.5 potte
Basilikum
2 ss
Hvitvinseddik
0.5 dl
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Urtestekt lammelår i skiver

1.2 kg
Urtemarinert lammelår i skiver
2 ts
Sitronsaft
0.5 dl
Solsikkeolje
1 dl
Vann
2 ss
God olivenolje

Spätzle

4 stk
Egg
1 ss
Hakket persille
0.5 ts
Salt
3 dl
Hvetemel
1 ss
Smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Urtestekt lammelår i skiver: Varm opp en stekepanne og ha i solsikkeolje. Stek lammelårskivene i ett minutt på hver side. Etterstek kjøttet i stekeovnen ved 200 °C, varmluft i 15 minutter. La kjøttet hvile i 10 minutter før det deles i skiver. Kok ut pannen med vann, olivenolje, sitronsaft og kok sjyen ned til det halve.

  2. Trinn 2

    Spätzle: Bland sammen egg, hvetemel og salt og ha i en sprøytepose eller plastpose. Røren skal være ganske tynn. Kok opp vann, ca. 1 liter, og tilsett salt. Klipp et lite hull i hjørnet av plastposen. Sprøyt spätzlerøren ned i det sydende vannet og la strimlene trekke i ca. 2 minutter. Ta dem opp med hullsleiv når de flyter opp og over i en kjele med smør og hakket persille. Fres dem lett i smøret før de serveres sammen med lammekoteletter og sjysaus.

  3. Trinn 3

    Tomatiserte grønnsaker, ratatouille: Rens alle grønnsakene og kutt i terninger. Fres hakket løk og finhakket hvitløk i olje og tilsett urter og resten av grønnsakene. Ha i hermetiske tomater, hvitvinseddik og sukker og kok opp. Kok i 5 minutter og smak til med salt og pepper. Ved servering tilsettes hakket basilikum.