Lammelår i skiver med Spätzle
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Urtestekt lammelår i skiver: Varm opp en stekepanne og ha i solsikkeolje. Stek lammelårskivene i ett minutt på hver side. Etterstek kjøttet i stekeovnen ved 200 °C, varmluft i 15 minutter. La kjøttet hvile i 10 minutter før det deles i skiver. Kok ut pannen med vann, olivenolje, sitronsaft og kok sjyen ned til det halve.
-
Trinn 2
Spätzle: Bland sammen egg, hvetemel og salt og ha i en sprøytepose eller plastpose. Røren skal være ganske tynn. Kok opp vann, ca. 1 liter, og tilsett salt. Klipp et lite hull i hjørnet av plastposen. Sprøyt spätzlerøren ned i det sydende vannet og la strimlene trekke i ca. 2 minutter. Ta dem opp med hullsleiv når de flyter opp og over i en kjele med smør og hakket persille. Fres dem lett i smøret før de serveres sammen med lammekoteletter og sjysaus.
-
Trinn 3
Tomatiserte grønnsaker, ratatouille: Rens alle grønnsakene og kutt i terninger. Fres hakket løk og finhakket hvitløk i olje og tilsett urter og resten av grønnsakene. Ha i hermetiske tomater, hvitvinseddik og sukker og kok opp. Kok i 5 minutter og smak til med salt og pepper. Ved servering tilsettes hakket basilikum.