Lammecarré med rotfruktgrateng
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place: Lammecarrè: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Fryst lammecarré tines i kjøleskap over natten. Sett ovnen på 190°C. Snitt ruter i fettet på carréen. Gni den inn med Maldonsalt og nykvernet sort pepper.
-
Trinn 2
Brun kjøttet i glovarm panne med litt solsikkeolje, først på fettsiden og deretter rundt det hele. Legg kjøttet på et stekebrett med knuste hvitløksfedd (2/3). Hell fettet fra stekepannen over lammet og dryss over revet sitronskall. Sett et steketermometer i den tykkeste delen og stek til kjøttet har kjernetemperatur på 68°C (15-20 minutter). La kjøttet hvile under stekefolie.
-
Trinn 3
Mise en place grateng: Skrell og skjær rotfruktene i tynne staver.
-
Trinn 4
Rotfruktgrateng: Kok dem 30 sekunder i lettsaltet vann og la vannet renne av.
-
Trinn 5
Sitron- og persillesmør: Rør romtemperert smør med resten av finhakket persille og sitronsaft- og revet skall. Smak evt. til med salt. Skjær kjøttet i skiver langs ribbeina og legg det på et fat. Server med rotfruktgrateng, bakt løk og sitron- og persillesmør.
-
Trinn 6
Kok opp fløte med revet hvitløk. Jevn sausen med maizena utrørt i litt kaldt vann og smak til med salt og pepper. Bland rotfrukter, persille og saus i en ildfast form, ha griljermel og revet parmesan på toppen.
-
Trinn 7
Mise en place : Bakt løk.
-
Trinn 8
Skjær løk i 1 cm tykke skiver. Legg dem på stekebrett og drypp olivenolje over. Sett stekebrettet i ovnen på varmluft 175°C, og bak løken og rotfruktgratengen samtidig i ca. 25 minutter.
-
Trinn 9
Ta løkskivene ut og ha dem i en bolle. Dekk med plastfilm. Etter 10 minutter røres de lett sammen og smakes til med salt og noen dråper frisk olivenolje.
Lag gratengen i porsjonsformer og server på tallerken sammen med lammecaré i skiver og med sausen i et varmt sausenebb. Visste du at lam blir spist i hele verden og er tillatt i alle religioner?