Lammecarré med glassert persillerot | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammecarré med glassert persillerot

Lammecarré med glassert persillerot

3.3 i snitt
Lammecarré med glassert persillerot
Norsk lam er en råvare i verdensklasse, og careen er kanskje den aller fineste stykningsdelen. Prøv denne retten når du vil ha en fantastisk middag som det ikke tar lang tid å lage.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Lammecarré

2 stk
Lammecarré
1 stk
Hvitløk
2 klype
Nykvernet pepper
2 klype
Salt
2 ss
Olje

Persillerøtter

4 stk
Persillerøtter
1 ss
Smør
1 ss
Flytende honning

Ertepuré og poteter

1 pk
Ferdig ertepuré
600 gr
Småpoteter

Rødvinssaus

1 boks
Rødvinssaus, Stange

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Gni lammecarréen inn med salt og pepper og brun den i olje i en varm panne. Legg kjøttet på et stekebrett sammen med noen knuste hvitløksfedd og stek på 175 °C i ca. 20 minutter eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 68 grader. La hvile under folie.

  2. Trinn 2

    Sett potetene på kok.

  3. Trinn 3

    Skrell persillerøtter og del dem på langs i to eller fire. Stek dem i smør i stekepannen på middels temperatur til de er møre. Hell over litt flytende honning mot slutten av steketiden og la dem blir gylne og fine.

  4. Trinn 4

    Varm opp ertepuré og rødvinssaus etter anvisning på pakken. Skjær lammecarréen i skiver lang ribbena. Server med ertepuré, honningsglaserte persillerøtter, kokte småpoteter og rødvinssaus.