Lammebog med provencesaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammebog med provencesaus

Lammebog med provencesaus

3.7 i snitt
Lammebog med provencesaus
La lammebog i skiver bli den nye søndagsmiddagen i høst. En Provence-inspirert saus med paprika, kapers og oliven tilfører smak til det milde bogkjøttet.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Lammebog

850 gr
Lammebog, uten ben (Sesongvare)
3 ss
Olje til steking
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Grønnsaker

1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
2 stk
Persillerøtter
0.5 stk
Purre
1 stk
Paprika
3 ss
Sorte oliven
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Rosmarin- og sitronbakte småpoteter

30 stk
Små poteter
1 stk
Sitron
3 kvist
Rosmarin
1 klype
Salt
4 ss
Extra virgin olivenolje
1 klype
Pepper

Provencale-saus

1 stk
Paprika
2 ss
Hakket persille
2 stk
Sjalottløk
10 stk
Sorte oliven
2 ss
Kapers
1 ss
Olivenolje til steking

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Brun kjøttstykkene i olje i en stekepanne med litt salt og nykvernet pepper og legg dem på en tallerken. Vask/skrell og kutt grønnsakene i ca. 1/2 cm x 1/2 cm store terninger. Stek grønnsakene i stekepannen, sammen med oliven, salt og pepper. Legg lammestykkene tilbake i pannen når grønnsaksblandingen er ferdig. Bak i ovnen ved 170°C i ca 45 min. til grønnsakene er møre. Vend litt rundt på blandingen underveis.

  2. Trinn 2

    Rosmarin- og sitronbakte småpoteter: Vask potetene godt og vend inn olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. Bland deretter inn finhakket frisk rosmarin og finrevet sitronskall.

  3. Trinn 3

    Provencale-saus: Rens og vask sjalottløk, paprika og persille. Finhakk sjalottløk, paprika, kapers og oliven. Fres sjalottløk i en gryte med litt olivenolje til den er blank, tilsett paprika. Bland inn kapers, oliven og persille i sausen like før servering (sausen blir for salt hvis kapers og oliven får koke med).