Lammebog med provencesaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Brun kjøttstykkene i olje i en stekepanne med litt salt og nykvernet pepper og legg dem på en tallerken. Vask/skrell og kutt grønnsakene i ca. 1/2 cm x 1/2 cm store terninger. Stek grønnsakene i stekepannen, sammen med oliven, salt og pepper. Legg lammestykkene tilbake i pannen når grønnsaksblandingen er ferdig. Bak i ovnen ved 170°C i ca 45 min. til grønnsakene er møre. Vend litt rundt på blandingen underveis.
-
Trinn 2
Rosmarin- og sitronbakte småpoteter: Vask potetene godt og vend inn olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. Bland deretter inn finhakket frisk rosmarin og finrevet sitronskall.
-
Trinn 3
Provencale-saus: Rens og vask sjalottløk, paprika og persille. Finhakk sjalottløk, paprika, kapers og oliven. Fres sjalottløk i en gryte med litt olivenolje til den er blank, tilsett paprika. Bland inn kapers, oliven og persille i sausen like før servering (sausen blir for salt hvis kapers og oliven får koke med).