Hopp til innhold

Handi Gosht lammegryte

4.2 i snitt
Tidsbruk 80 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
509 planlagt
Handi Gosht lammegryte

En herlig lammegryte som bare blir bedre jo lenger den får stå og putre på varmen. “Handi” er navnet på den tradisjonelle leirgryta som brukes i indiske kjøkken, særlig i Punjab-området.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Lammekjøtt
1 stk
Løk
1 ss
Ingefær
1 boks
2 dl
Yoghurt naturell Tine
4 dl
Middagsris REMA 1000
4 ss
Solsikkeolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
1 ts
Gurkemeie
1 ts
Kajennepepper
1 klype
Kardemomme

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær lammekjøttet i strimler og stek det godt.

Trinn 2

Lag krydderblandingen: Bland revet ingefær, kajennepepper, gurkemeie, kardemomme og pepper (ca 2ts pepper per 400g kjøtt). Varm oljen i en vid gryte og stek finhakket løk og hvitløk på middels varme til løken blir gyllen og myk. Tilsett krydderblandingen og fres den sammen med løken.

Trinn 3

Tilsett hermetiske tomater, ha på lokk og la det koke på middels varme til kjøttet er mørt, ca. 45 minutter. (Retten blir bedre jo lenger den koker!) Kok ris som anvist på pakken.

Trinn 4

Rør inn yoghurten og la det koke videre på svak varme uten lokk i ca. 15 minutter. Retten vil få en litt kornet konsistens. Smak til med salt. Server med kokt ris.

Server gjerne raita og naanbrød og pynt med frisk tomat og koriander på toppen. Hvis du liker kanel, tilsett gjerne 1 klype i krydderblandingen.