Tradisjonell Irish Stew | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Tradisjonell Irish Stew

3.2 i snitt
Tradisjonell Irish Stew
Denne tradisjonelle, rike lammegryten med sesongens rotfrukter er Irlands viktigste bidrag til verdens kokebøker!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
0.2 potte
Persille
0.5 kg
Poteter
3 stk
Laurbærblad
6 skive
Brød
1 pk
Lammekjøtt
250 gr
Hodekål
350 gr
Gulrøtter
1 ts
Tørket timian
350 gr
Sellerirot
1 ss
Salt
0.1 pk
Smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del kjøttet i 5 x 5 cm biter og ha det i en kjele med kaldt vann så det dekker. Kok opp og småkok i 5 minutter. Hell av kokevannet, ha kjøttet i kaldt vann og skyll det rent for urenheter.

  2. Trinn 2

    Skrell poteter og grønnsakene, og kutt i 3 x 3 cm biter. Legg kjøttet lagvis i en kjele med poteter og grønnsaker, salt, pepper, laurbærblad og timian. Hell på vann til det står ca. 3 cm under øverste lag.

  3. Trinn 3

    Kok opp og la småkoke under lokk i 1,5 timer. Smak til kraften med evt. mer salt og pepper og sjekk om kjøttet er mørt. Topp gryten med grovhakket persille. Server med ferskt brød og smør.