Tradisjonell Irish Stew
Denne tradisjonelle, rike lammegryten med sesongens rotfrukter er Irlands viktigste bidrag til verdens kokebøker!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del kjøttet i 5 x 5 cm biter og ha det i en kjele med kaldt vann så det dekker. Kok opp og småkok i 5 minutter. Hell av kokevannet, ha kjøttet i kaldt vann og skyll det rent for urenheter.
-
Trinn 2
Skrell poteter og grønnsakene, og kutt i 3 x 3 cm biter. Legg kjøttet lagvis i en kjele med poteter og grønnsaker, salt, pepper, laurbærblad og timian. Hell på vann til det står ca. 3 cm under øverste lag.
-
Trinn 3
Kok opp og la småkoke under lokk i 1,5 timer. Smak til kraften med evt. mer salt og pepper og sjekk om kjøttet er mørt. Topp gryten med grovhakket persille. Server med ferskt brød og smør.
Prøv også