Hopp til innhold

Tradisjonell Irish Stew

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
215 planlagt
Tradisjonell Irish Stew

Denne rike lammegryten med sesongens rotfrukter er Irlands viktigste bidrag til verdens kokebøker!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
0.2 potte
Persille
0.5 kg
Poteter
3 stk
Laurbærblad
6 skive
Brød
1 pk
Lammekjøtt
250 gr
Hodekål
350 gr
Gulrøtter
1 ts
Tørket timian
350 gr
Sellerirot
1 ss
Salt
0.1 pk
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Del kjøttet i 5 x 5 cm biter og ha det i en kjele med kaldt vann så det dekker. Kok opp og småkok i 5 minutter. Hell av kokevannet, ha kjøttet i kaldt vann og skyll det rent for urenheter.

Trinn 2

Skrell poteter og grønnsakene, og kutt i 3 x 3 cm biter. Legg kjøttet lagvis i en kjele med poteter og grønnsaker, salt, pepper, laurbærblad og timian. Hell på vann til det står ca. 3 cm under øverste lag.

Trinn 3

Kok opp og la småkoke under lokk i 1,5 timer. Smak til kraften med evt. mer salt og pepper og sjekk om kjøttet er mørt. Topp gryten med grovhakket persille. Server med ferskt brød og smør.