Hopp til innhold

Fårikål med tomater og middelhavsvri

5.0 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
9 planlagt
Fårikål med tomater og middelhavsvri

Selv om fargen er annerledes, vil du gjenkjenne mange av de gode, gamle fårikålsmakene i denne nye, middelhavsinspirerte varianten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Fårikål

1 kg
Fårikålkjøtt
250 gr
Sjalottløk
1 stk
Hodekål
1 boks
Skinnfrie tomater
4 kvist
Timian
2 stk
Laurbærblad
2 ss
Hvetemel
0.5 dl
Olivenolje
1 ss
Fennikelfrø
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
10 stk
Hele sorte pepperkorn
0.5 ts
Salt

Server med

500 gr
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

Trinn 1

Vend kjøttstykkene i hvetemel og brun dem i olivenolje i en kjele.

Trinn 2

Tilsett sjalottløk i skiver og hele fennikelfrø. Surr til løken er myk. Ha i boksen med skinnfrie tomater, grovdelt hodekål og vann. Kok opp og skum av.

Trinn 3

Tilsett hel pepper, laurbærblad og timian. La gryten småkoke til kjøttet faller fra beinet. Smak til med salt.

Trinn 4

Server med kokte poteter.

Tilsett gjerne sorte oliven i gryten når det er ca. 10 minutter igjen av koketiden.