Fårikål med indisk vri | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Fårikål med indisk vri

3.1 i snitt
Fårikål med indisk vri
En smakfull, indisk utfordrer til nasjonalretten vår. Har du fårikål fra dagen før så surrer du kun løk og krydderblandingen i olje og vend så krydderblandingen inn i fårikålen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1.5 kg
Fårikålkjøtt
1.5 kg
Hodekål
1 stk
Kanelstang eller 1/2ts kanel
1 ts
Malt spisskummen
4 ts
Hel sort pepper
2 stk
Laurbærblad
1 ts
Revet ingefær
2 stk
Løk
1 stk
Grønn chili
1 dash
Sitron
1 neve
Hakket koriander
1 ts
Salt
4 dl
Vann
2 ss
Olje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Hakk løk og kutt kålen i båter. Finhakk chili og ingefær.

  2. Trinn 2

    Varm olje i en tykkbunnet gryte. Ha i kanel, spisskummen, laurbærblad og hele pepperkorn og la dem surre i olje i ett minutt.

    Tilsett finhakket ingefær og rør i noen sekunder.

    Tilsett så hakket løk, finhakket grønn chili og stek videre til løken er myk.

  3. Trinn 3

    Ha fårikålkjøttet i gryten og brun det. Dryss på salt. Når kjøttet er godt brunet, ta alt ut av gryten og sett til side.

  4. Trinn 4

    I samme gryte legger du nå det brunede kjøttet og kål lagvis. Start med de feteste kjøttstykkene. Ha krydder og løk mellom lagene.

    Tilsett vann og kok opp. Senk så varmen og kok til kjøttet er mørt og løsner fra beinet, ca. 2 timer.

    Sjekk underveis om det er nok vann og tilsett mer om nødvendig. Smak eventuelt til med mer salt.

    Rett før servering, smak til med sitronsaft og dryss over hakket frisk koriander.

    Server med kokte poteter.

TIPS

Lag ekstra så du har fårikål i to dager. Tilbered og tilsett den indiske krydderblandingen dagen etter.