Fårikål med indisk vri
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Hakk løk og kutt kålen i båter. Finhakk chili og ingefær.
-
Trinn 2
Varm olje i en tykkbunnet gryte. Ha i kanel, spisskummen, laurbærblad og hele pepperkorn og la dem surre i olje i ett minutt.
Tilsett finhakket ingefær og rør i noen sekunder.
Tilsett så hakket løk, finhakket grønn chili og stek videre til løken er myk.
-
Trinn 3
Ha fårikålkjøttet i gryten og brun det. Dryss på salt. Når kjøttet er godt brunet, ta alt ut av gryten og sett til side.
-
Trinn 4
I samme gryte legger du nå det brunede kjøttet og kål lagvis. Start med de feteste kjøttstykkene. Ha krydder og løk mellom lagene.
Tilsett vann og kok opp. Senk så varmen og kok til kjøttet er mørt og løsner fra beinet, ca. 2 timer.
Sjekk underveis om det er nok vann og tilsett mer om nødvendig. Smak eventuelt til med mer salt.
Rett før servering, smak til med sitronsaft og dryss over hakket frisk koriander.
Server med kokte poteter.
TIPS
Lag ekstra så du har fårikål i to dager. Tilbered og tilsett den indiske krydderblandingen dagen etter.