Biff av lam med peppersaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Biff av lam med peppersaus

Biff av lam med peppersaus

4.0 i snitt
Biff av lam med peppersaus

Pass på at du ikke steker biffene for lenge – de blir best med en rosa kjerne.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kremet peppersaus

0.5 stk
Rød paprika
2 ts
Sitronsaft
1 stk
Sjalottløk
1 dl
Crème Fraiche
0.5 terning
Buljong
1 dl
Vann

Smørkokt brokkoli

400 gr
Brokkoli
1 ss
Smør
0.5 ts
Salt

Lammebiffer

800 gr
Mørbrad av lam (ca. 1 per pers.)
0.5 glass
Grovknust svart pepper
0.5 ts
Salt
2 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Fremgangsmåte lammebiffer: Gni biffene inn med salt og grovknust svart pepper. Varm opp en stekepanne og ha i solsikkeolje. Stek lammebiffene i 3-4 minutter på hver side ved middels varme. Sett dem til side for å hvile.

  2. Trinn 2

    Fremgangsmåte smørkokt brokkoli: Rens brokkoli og del i buketter. Skrell stilken for det ytterste seige skallet og del den i biter. Ha brokkolien i en kjele og ha på vann slik at det står 1 cm opp fra bunnen. Dryss over salt og ha på en klatt smør. Kok grønnsakene under lokk i 3 minutter.

  3. Trinn 3

    Fremgangsmåte kremet peppersaus: Finhakk rød paprika og sjalottløk og fres det i restene av stekefettet. Stekefettet inneholder mye pepper fra stekingen av biffene. Tilsett vann, buljongterning, crème fraîche og la småkoke i ett minutt til sausen tykner. Smak til med sitronsaft og eventuelt litt salt. Ha biffene tilbake i sausen og la dem småkoke i sausen i ett minutt. Server med smørkokt brokkoli og ovnsstekte poteter.

Tips!

Pass på at du ikke steker møre stykningsdeler av lam for lenge – de blir best med en rosa kjerne.