Biff av lam med peppersaus
Pass på at du ikke steker biffene for lenge – de blir best med en rosa kjerne.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Fremgangsmåte lammebiffer: Gni biffene inn med salt og grovknust svart pepper. Varm opp en stekepanne og ha i solsikkeolje. Stek lammebiffene i 3-4 minutter på hver side ved middels varme. Sett dem til side for å hvile.
-
Trinn 2
Fremgangsmåte smørkokt brokkoli: Rens brokkoli og del i buketter. Skrell stilken for det ytterste seige skallet og del den i biter. Ha brokkolien i en kjele og ha på vann slik at det står 1 cm opp fra bunnen. Dryss over salt og ha på en klatt smør. Kok grønnsakene under lokk i 3 minutter.
-
Trinn 3
Fremgangsmåte kremet peppersaus: Finhakk rød paprika og sjalottløk og fres det i restene av stekefettet. Stekefettet inneholder mye pepper fra stekingen av biffene. Tilsett vann, buljongterning, crème fraîche og la småkoke i ett minutt til sausen tykner. Smak til med sitronsaft og eventuelt litt salt. Ha biffene tilbake i sausen og la dem småkoke i sausen i ett minutt. Server med smørkokt brokkoli og ovnsstekte poteter.
Tips!
Pass på at du ikke steker møre stykningsdeler av lam for lenge – de blir best med en rosa kjerne.