Lam i dillsaus à la Utstein

Tidsbruk 120 minutter
15 ingredienser
139 planlagt
Lam i dillsaus à la Utstein
Legg oppskrift
i handlelapp
Retten lages på samme måte som lammefrikassé, men sausen får en frisk, karakteristisk smak av dill.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Lammekjøtt

1.2 kg
Lammekjøtt, uten ben (Sesongvare)
1 stk
Laurbærblad
10 stk
Hele sorte pepperkorn
0.5 potte
Dill
1.5 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ts
Salt

Grønnsaker

1 stk
Løk
1 stk
Liten sellerirot
0.5 stk
Purre

Saus

2 dl
Fløte
0.5 potte
Finhakket dill
50 g
Smør
50 g
Mel
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Bind sammen dillstilkene med hyssing til en bunt og kok med kjøttet, laurbærblad og pepperkorn i ca. 1 time.

Trinn 2

Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Skrell grønnsakene, kutt dem i passe biter og ha i gryten. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt. La det hele småkoke i ca. 15–20 min på middels varme. Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål. Spar den til du skal lage sausen.

Trinn 3

Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel og spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, nykvernet pepper og fløte.

Trinn 4

Ha i kjøtt, grønnsaker og hakket dill, kok opp og smak til. Server.

Serveringsforslag

Server med kokte poteter.