Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lam i dillsaus à la Utstein

Oppskrift på Lam i dillsaus à la Utstein

Retten lages på samme måte som lammefrikassé, men sausen får en frisk, karakteristisk smak av dill.

Tidsbruk 120 minutter
Inneholder 15 ingredienser
Handlet 75 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Grønnsaker

0,8 stk Løk
0,4 stk Purre
0,8 stk Liten sellerirot

Lammekjøtt

0,4 potte Dill
7,5 stk Hele sorte pepperkorn
0,9 kg Lammekjøtt, uten ben (Sesongvare)
1,5 ts Salt
0,8 stk Laurbærblad
1,1 l Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Saus

0,4 potte Finhakket dill
1,5 dl Fløte
37,5 g Mel
0,8 klype Salt
0,8 klype Pepper
37,5 g Smør

Del vår Lam i dillsaus à la Utstein oppskrift


Slik lager du Lam i dillsaus à la Utstein

Trinn 1

Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Bind sammen dillstilkene med hyssing til en bunt og kok med kjøttet, laurbærblad og pepperkorn i ca. 1 time.

Trinn 2

Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Skrell grønnsakene, kutt dem i passe biter og ha i gryten. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt. La det hele småkoke i ca. 15–20 min på middels varme. Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål. Spar den til du skal lage sausen.

Trinn 3

Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel og spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, nykvernet pepper og fløte.

Trinn 4

Ha i kjøtt, grønnsaker og hakket dill, kok opp og smak til. Server.

Serveringsforslag

Server med kokte poteter.


Dra ned i kalender