Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Lam i dillsaus à la Utstein

Tidsbruk 120 minutter
15 ingredienser
77 planlagt
Lam i dillsaus à la Utstein
Klikk og dra
til kalenderen
Retten lages på samme måte som lammefrikassé, men sausen får en frisk, karakteristisk smak av dill.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lammekjøtt

0,9 kg
Lammekjøtt, uten ben (Sesongvare)
0,8 stk
Laurbærblad
7,5 stk
Hele sorte pepperkorn
0,4 potte
Dill
1,1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1,5 ts
Salt

Grønnsaker

0,8 stk
Løk
0,8 stk
Liten sellerirot
0,4 stk
Purre

Saus

1,5 dl
Fløte
0,4 potte
Finhakket dill
37,5 g
Smør
37,5 g
Mel
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Bind sammen dillstilkene med hyssing til en bunt og kok med kjøttet, laurbærblad og pepperkorn i ca. 1 time.

Trinn 2

Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Skrell grønnsakene, kutt dem i passe biter og ha i gryten. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt. La det hele småkoke i ca. 15–20 min på middels varme. Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål. Spar den til du skal lage sausen.

Trinn 3

Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel og spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, nykvernet pepper og fløte.

Trinn 4

Ha i kjøtt, grønnsaker og hakket dill, kok opp og smak til. Server.

Serveringsforslag

Server med kokte poteter.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender