Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Lam i dillsaus à la Utstein

Tidsbruk 120 minutter
15 ingredienser
78 planlagt
Lam i dillsaus à la Utstein
Legg oppskrift
i handlelapp
Retten lages på samme måte som lammefrikassé, men sausen får en frisk, karakteristisk smak av dill.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lammekjøtt

0,9 kg
Lammekjøtt, uten ben (Sesongvare)
0,8 stk
Laurbærblad
7,5 stk
Hele sorte pepperkorn
0,4 potte
Dill
1,1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1,5 ts
Salt

Grønnsaker

0,8 stk
Løk
0,8 stk
Liten sellerirot
0,4 stk
Purre

Saus

1,5 dl
Fløte
0,4 potte
Finhakket dill
37,5 g
Smør
37,5 g
Mel
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Bind sammen dillstilkene med hyssing til en bunt og kok med kjøttet, laurbærblad og pepperkorn i ca. 1 time.

Trinn 2

Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Skrell grønnsakene, kutt dem i passe biter og ha i gryten. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt. La det hele småkoke i ca. 15–20 min på middels varme. Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål. Spar den til du skal lage sausen.

Trinn 3

Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel og spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, nykvernet pepper og fløte.

Trinn 4

Ha i kjøtt, grønnsaker og hakket dill, kok opp og smak til. Server.

Serveringsforslag

Server med kokte poteter.