Laksetempura med grønnsaker

Tidsbruk 35 minutter
13 ingredienser
95 planlagt
Laksetempura med grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Helsprø og spydig? Disse spydene med tempuralaks akkompagneres av en saftig grønnsaksmiks - en av våre frityrstekte fiskefavoritter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Strimlet laksefilet 250g Godehav
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Brokkoli
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 boks
Kokosmelk REMA 1000
5 dl
Solsikkeolje REMA 1000
90 g
Hvetemel
64,5 g
Maizena Majsstivelse
2 ts
Bakepulver
1 ts
Karri
1 ts
Kajennepepper
8 stk
Grillpinner

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Frityrrøre: Rør sammen egg, hvetemel, maizena (60 g pr egg), bakepulver og vann (1,5 dl per egg) til en klumpfri røre. Tre laksestrimlene på grillpinnene.

Trinn 2

Trinn 2

Varm solsikkeolje i en vid dyp kjele til ca. 170°C. Vend laksespydene i frityrrøren og friter til de er gylne og sprø. Legg spydene på kjøkkenpapir slik at overflødig olje renner av. Kutt løk i skiver, gulrot i staver og brokkoli i buketter.

Trinn 3

Trinn 3

Kok opp kokosmelk og vend inn alle grønnsakene. La grønnsakene trekke i 2-3 minutter før du jevner med litt maizena rørt ut i litt vann. Smak til med karri, salt og kajennepepper. Server laksetempuraspydene med grønnsakene i en liten skål ved siden av.

Serveringsforslag

Server gjerne med frisk koriander og lime.