Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Laksetempura med grønnsaker

Tidsbruk 35 minutter
13 ingredienser
89 planlagt
Laksetempura med grønnsaker
Klikk og dra
til kalenderen
Helsprø og spydig? Disse spydene med tempuralaks akkompagneres av en saftig grønnsaksmiks - en av våre frityrstekte fiskefavoritter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Strimlet laksefilet 250g Godehav
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Brokkoli
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 boks
Kokosmelk REMA 1000
5 dl
Solsikkeolje REMA 1000
90 g
Hvetemel
64,5 g
Maizena Majsstivelse
2 ts
Bakepulver
1 ts
Karri
1 ts
Kajennepepper
8 stk
Grillpinner

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Frityrrøre: Rør sammen egg, hvetemel, maizena (60 g pr egg), bakepulver og vann (1,5 dl per egg) til en klumpfri røre. Tre laksestrimlene på grillpinnene.

Trinn 2

Trinn 2

Varm solsikkeolje i en vid dyp kjele til ca. 170°C. Vend laksespydene i frityrrøren og friter til de er gylne og sprø. Legg spydene på kjøkkenpapir slik at overflødig olje renner av. Kutt løk i skiver, gulrot i staver og brokkoli i buketter.

Trinn 3

Trinn 3

Kok opp kokosmelk og vend inn alle grønnsakene. La grønnsakene trekke i 2-3 minutter før du jevner med litt maizena rørt ut i litt vann. Smak til med karri, salt og kajennepepper. Server laksetempuraspydene med grønnsakene i en liten skål ved siden av.

Serveringsforslag

Server gjerne med frisk koriander og lime.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender