Laksesashimi med ponzusaus

Tidsbruk 20 minutter
10 ingredienser
162 planlagt
Laksesashimi med ponzusaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne retten er inspirert av det japanske kjøkkenet. Smaker ekstra godt med en frisk salat av agurk, reddik og fennikel.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laks

93,8 g
Salmalaks
2,3 stk
Vårløk

Salat

0,4 stk
Agurk
3 stk
Reddik
0,8 stk
Fennikel

Ponzusaus

0,8 dl
Soyasaus
0,8 ss
Riseddik
0,8 ts
Ingefær
0,8 stk
Lime

Garnityr

0,8 ss
Sesamfrø

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær laksen i tynne skiver og legg dem flatt utover et fat. Skjær vårløk i tynne ringer og strø over laksen.

Trinn 3

Trinn 3

Salat: Skjær agurken i to på langs og fjern kjernen med skje. Finsnitt agurk, reddik og fennikel og bland sammen.

Trinn 4

Trinn 4

Ponzusaus: Bland soyasaus, eddik, revet ingefær og presset lime. Ha sausen i en skål og server den sammen med laksesashimi og salat. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne og dryss over lakseskivene ved servering.

Serveringsforslag

Tilsett noen tynne skiver rød chili i salaten hvis du ønsker en hottere variant!