Laksesandwich med oliventapenade | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks Laksesandwich med oliventapenade

Laksesandwich med oliventapenade

5.0 i snitt
Laksesandwich med oliventapenade

Laks er kanskje den mest anvendelige fisken du kan finne, og servere. Her er en enkel og morsom variant som helt sikkert faller i smak både for store om små.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Laksesandwich

600 gr
Laksefilet, naturell
4 skive
Rustikk brød, ristede
1 pose
Salat, etter egen smak

Druesalat

2 stk
Appelsiner, skrelte og skåret i båter
0.5 stk
Fennikel, renset og skåret i veldig tynne skiver
50 gr
Blå druer, uten frø, delte i to

Sitronvinagrette

3 ss
Presset sitronsaft
0.5 ts
Dijonsennep
1 dl
Extra virgin olivenolje
0.5 ts
Kvernet sort pepper
0.5 ts
Salt

Tapenade

1 dl
Sorte stenfrie oliven
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje
1 klype
Sort, kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Druesalat: Ha appelsinbåter, fennikelskiver og druer i en bolle. Hell over vinaigrette og bland godt sammen.

  2. Trinn 2

    Sitronvinagrette: Ha sitronsaft og sennep i en liten bolle. Tilsett oljen i en tynn stråle under stadig omrøring. Smak til med salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Slik griller du laksefilet: Pensle laksefiletene med olivenolje. Ha på salt og pepper eller en favorittkrydderblanding. Legg fiskestykkene på indirekte varme, legg på lokk og grill til den er ferdig. Smør på alle brødskivene med tapenade (olivenpuré). Ha salat oppå tapenaden på hver brødskive. Legg den ferdiggrillede fisken oppå hver av sandwichene.

  4. Trinn 4

    Tapenade: Kjør alle ingrediensene til en pure med en stavmikser. Smør på brødskivene.