Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Laksefilet med soya, ingefær og stekt ris

Oppskrift på Laksefilet med soya, ingefær og stekt ris

Soyasaus med ingefær, hvitløk og purre er en magisk smakskombinasjon som brukes til alle typer sjømat i det asiatiske kjøkkenet. Prøv selv med laks!

Tidsbruk 30 minutter
Inneholder 11 ingredienser
Handlet 1061 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Laks

1 ss Olje
10 g Finhakket ingefær
2 ss Soyasaus
500 g Laksefilet

Stekt ris

1 stk Rødløk 4-pk
3 dl Middagsris
2 fedd Hvitløk
2 stang Stangselleri
1 stk Purre

Til topping

1 ss Limesaft
1 klype Salt

Del vår Laksefilet med soya, ingefær og stekt ris oppskrift


Slik lager du Laksefilet med soya, ingefær og stekt ris

Trinn 1

Kok risen etter anvisningen på pakken. Finhakk ingefær og hvitløk og hakk rødløk, purre og stangselleri. Sett til side 1/3 av purren og rødløken til topping.

Trinn 2

Ha litt olje i en middels varm stekepanne. Ha i laksefiletene, soyasaus og ingefær. Stek laksen i 5 minutter på den ene siden, snu og tilsett rødløk, purre, stangselleri og hvitløk. Stek videre i ca. 2 minutter.

Trinn 3

Ta laksen ut av pannen, skru opp varmen og stek rødløk, purre og hvitløk videre i et par minutter til grønnsakene begynner å bli litt brune i kantene. Tilsett den kokte risen og stek det videre i ca. 4 minutter, til også risen blir litt gyllen. Bland resten av purren og rødløken med limesaft og dryss over litt salt.

Trinn 4

Server den stekte risen med laksen oppå og topp med purre- og løkblandingen.

Serveringsforslag

Det smaker godt med hakkede peanøtter og limesaft, enten i risen eller salaten.

Sunnhetsveilederen ™

Karbohydrater (74g) herav Sukkerarter (10,4g)
Fiber (6,2g)
Protein (42,3g)

Verdier er angitt pr. voksen person.

Se utfyllende informasjon

  • Karbohydrater (74g) herav Sukkerarter (10,4g) Fiber (6,2g) Protein (42,3g)

Verdiene som er oppgitt i Sunnhetsveilederen ™ gjelder ved publisering. Vi tar forbehold om at det kan oppstå avvik fra de oppgitte verdiene dersom leverandører endrer ingrediensenes vekt eller innhold. Les mer om Sunnhetsveilederen™ her.


Dra ned i kalender