Laksefilet med soya, ingefær og stekt ris

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
2133 planlagt
Laksefilet med soya, ingefær og stekt ris
Legg oppskrift
i handlelapp
Soyasaus med ingefær, hvitløk og purre er en magisk smakskombinasjon som brukes til alle typer sjømat i det asiatiske kjøkkenet. Prøv selv med laks!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Stekt ris

3 dl
Middagsris
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Purre
2 stang
Stangselleri

Laks

10 g
Finhakket ingefær
500 g
Laksefilet
2 ss
Soyasaus
1 ss
Olje

Til topping

1 ss
Limesaft
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kok risen etter anvisningen på pakken. Finhakk ingefær og hvitløk og hakk rødløk, purre og stangselleri. Sett til side 1/3 av purren og rødløken til topping.

Trinn 2

Ha litt olje i en middels varm stekepanne. Ha i laksefiletene, soyasaus og ingefær. Stek laksen i 5 minutter på den ene siden, snu og tilsett rødløk, purre, stangselleri og hvitløk. Stek videre i ca. 2 minutter.

Trinn 3

Ta laksen ut av pannen, skru opp varmen og stek rødløk, purre og hvitløk videre i et par minutter til grønnsakene begynner å bli litt brune i kantene. Tilsett den kokte risen og stek det videre i ca. 4 minutter, til også risen blir litt gyllen. Bland resten av purren og rødløken med limesaft og dryss over litt salt.

Trinn 4

Server den stekte risen med laksen oppå og topp med purre- og løkblandingen.

Serveringsforslag

Det smaker godt med hakkede peanøtter og limesaft, enten i risen eller salaten.