Laksefilet med hvitløk og urter servert med grillgrønnsaker

Tidsbruk 40 minutter
7 ingredienser
263 planlagt
Laksefilet med hvitløk og urter servert med grillgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Er du klar for fisk på grillen? Denne lakseretten er enkel å lykkes med – bare pass på at du ikke griller den for lenge.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 kg
Laksefilet med hvitløk og urter
450 g
Grillgrønnsaker
1,5 stk
Sitron
3 stang
Vårløk
1,5 ss
Olivenolje
0,4 ts
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Grill laksefileten direkte i aluminiumsformen på indirekte varme, med lokket på. Sørg for at laksefileten ikke grilles for lenge, ellers kan den bli tørr. En helside på ca. 1 kg. vil trenge nærmere en halvtime.

Trinn 2

Grill grønnsakene i aluminiumsformen. Riv av bladene på urtene og bland dem med grønnsakene. Ha over olivenolje, salt og pepper og bland alt. Dekk formen med aluminiumsfolie eller bruk lokk på grillen. Grilles i ca. 15 minutter.

Trinn 3

Del sitronene i to og grill kjapt sammen med vårløken på indirekte varme med fruktkjøttet ned.

Trinn 4

Server laksefileten med grillgrønnsaker, vårløk og sitron.