Laksefilet med grillet ratatouille

15 ingredienser
155 planlagt
Laksefilet med grillet ratatouille
Legg oppskrift
i handlelapp
Et ekte sommermåltid som du kan tilberede i sin helhet på grillen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0.7 kg
Laksefilet med hvitløk og urter

Grillet ratatouille

1 stk
Gul squash
2 stk
Gul paprika
1 stk
Aubergine
2 stk
Rødløk
1 stk
Grønn squash
2 stk
Rød paprika
4 stk
Tomater
50 g
Revet parmesan
1 stk
Sitron, saften
1 stk
Hel hvitløk
0.5 potte
Basilikum eller persille
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær grønnsakene i store biter og ha dem i en aluminiumsform. Hell over litt olivenolje, samt salt og pepper. Sett formen på den kalde sonen av grillen, ta ned lokket. Grill grønnsakene på indirekte varme i ca. 20 minutter.

Trinn 2

Legg laksefilet på et smurt stykke aluminiumsfolie (ikke pakk inn fisken) eller aluminiumsform. Krydre fisken med salt og pepper, og legg den på indirekte varme. Legg på lokket. Grill til laksefiletene er ferdige, men ikke så lenge at de blir tørre. En helside trenger nærmere en halvtime.

Trinn 3

Ta grønnsakene ut av formen og grill dem over varmekilden slik at de får en fin farge. Legg dem deretter tilbake i formen. Grill eventuelt litt lenger over indirekte varme hvis grønnsakene fortsatt er litt harde.

Trinn 4

Klem de ferdiggrillede hvitløkfeddene ut på en skjærefjøl og grovhakk dem. Ha hvitløksbitene i en stor bolle. Legg de ferdiggrillede grønnsakene på skjærefjølen. Grovhakk grønnsakene og rør dem forsiktig sammen med hvitløksbitene.

Trinn 5

Hell sitronsaft over grønnsakene. Tilsett de friske urtene, rør sammen og smak til med salt og pepper. Ha parmesanost over og server.

Prøv også