Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Lakseburger

Tidsbruk 70 Minutter
9 Ingredienser
440 Planlagt
Lakseburger
Klikk og dra
til kalenderen
Burgerlykke! Du skal lete lenge etter en saftigere og sunnere burgermiddag enn dette. Herlig fersk laks med en frisk salatmiks og hjemmelagede burgerbrød.

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Laksefilet naturell
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitron
1 pakke
Rucculasalat
0,5 pakke
Fersk gjær Idun
5 dl
Yoghurt naturell Tine
3 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ts
Brunt sukker
550 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Burgerbrød: Sett ovnen på 180?C. Bland hvetemel, salt og sukker. Løs gjær opp i lunkent vann (3 dl per 550 g hvetemel) med litt olivenolje og bland det med melet, kna til du har en smidig deig. Reguler med mer vann eller mel. Dekk deigen med plast og la den heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Trill runde boller, sett dem på bakepapir og trykk dem litt flate. Ha gjerne litt olivenolje eller mel på toppen av hvert brød. La heve i ca. 15 minutter og stek brødene lyst gylne.

Trinn 3

Trinn 3

Finhakk laksen og bland den godt med salt. Bland inn finhakket rødløk (halvparten) og rikelig med nykvernet pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Form runde laksekaker. Stek dem i varm panne med olivenolje. Vask sitronen(e) godt og rasp skallet fint i en bolle med yoghurt. Smak til med frisk sitronsaft, salt og pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Skjær resten av rødløken i fine strimler og mariner den i noen spiseskjeer sitronsaft. Server laksekakene i burgerbrød med yoghurtdressing, ruccula og marinert rødløk.

Serveringsforslag

Sylteagurk smaker godt til.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Prøv også
Prøv også
Dra ned i kalender