Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lakseburger

Oppskrift på Lakseburger

Burgerlykke! Du skal lete lenge etter en saftigere og sunnere burgermiddag enn dette. Herlig fersk laks med en frisk salatmiks og hjemmelagede burgerbrød.

Tidsbruk 70 minutter
Inneholder 9 ingredienser
Handlet 494 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

1 pakke Laksefilet naturell
1 stk Rødløk
1 stk Sitron
1 pakke Rucculasalat
0,5 pakke Fersk gjær Idun
5 dl Yoghurt naturell Tine

Fra kjøkkenskapet ditt

3 ss Olivenolje REMA 1000
1 ts Brunt sukker
550 g Hvetemel

Del vår Lakseburger oppskrift


Slik lager du Lakseburger

Trinn 1

Trinn 1

Burgerbrød: Sett ovnen på 180?C. Bland hvetemel, salt og sukker. Løs gjær opp i lunkent vann (3 dl per 550 g hvetemel) med litt olivenolje og bland det med melet, kna til du har en smidig deig. Reguler med mer vann eller mel. Dekk deigen med plast og la den heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Trill runde boller, sett dem på bakepapir og trykk dem litt flate. Ha gjerne litt olivenolje eller mel på toppen av hvert brød. La heve i ca. 15 minutter og stek brødene lyst gylne.

Trinn 3

Trinn 3

Finhakk laksen og bland den godt med salt. Bland inn finhakket rødløk (halvparten) og rikelig med nykvernet pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Form runde laksekaker. Stek dem i varm panne med olivenolje. Vask sitronen(e) godt og rasp skallet fint i en bolle med yoghurt. Smak til med frisk sitronsaft, salt og pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Skjær resten av rødløken i fine strimler og mariner den i noen spiseskjeer sitronsaft. Server laksekakene i burgerbrød med yoghurtdressing, ruccula og marinert rødløk.

Serveringsforslag

Sylteagurk smaker godt til.



Relaterte oppskrifter



Dra ned i kalender