Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lakseboller med stekt ris og agurksalat

Oppskrift på Lakseboller med stekt ris og agurksalat

Lakseboller er saftige, gode og raske å lage. Her steker vi kokt ris i samme panne som vi har stekt fisken i. Det gjør at vi får med all smaken fra laksen, og det er også en fin måte å bruke kalde risrester på.

Tidsbruk 30 minutter
Inneholder 10 ingredienser
Handlet 120 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Agurksalat

1 ss Soyasaus
3 ss Eddik
1 stk Agurk
1 ts Sukker

Lakseboller

3 stang Vårløk
1 fedd Hvitløk
500 g Laksefilet
2 ss Olje
1 klype Pepper

Ris

3 dl Middagsris

Del vår Lakseboller med stekt ris og agurksalat oppskrift


Slik lager du Lakseboller med stekt ris og agurksalat

Trinn 1

Kok risen etter anvisningen på pakken. Hakk vårløk og hvitløk og sett til side.

Trinn 2

Sursøt agurksalat: Bland sukker, soyasaus og eddik i en bolle. Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel og ha det i bollen. Bland godt sammen og la stå i minst 15 minutter.

Trinn 3

Ha laks, hakket hvitløk og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør alt raskt sammen. Pass på at farsen ikke blir til mos, bollene er best om de er litt grove. Form små lakseboller med to skjeer, og stek dem på middels høy varme med litt olje til de er gylne på alle sider. Ta dem ut av pannen og hold dem varme.

Trinn 4

Ha vårløken i stekepannen og stek den i ca. et minutt til den mykner. Tilsett den kokte risen, rør godt rundt og la det steke i noen minutter.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne dill i agurksalaten.

Barn kan

La barna trykke på knappen på kjøkkenmaskinen. De kan også prøve seg på å forme små lakseboller eller kaker med hendene.

Sunnhetsveilederen ™

Karbohydrater (68,4g) herav Sukkerarter (5,4g)
Fiber (2,2g)
Protein (40,7g)

Verdier er angitt pr. voksen person.

Se utfyllende informasjon

  • Karbohydrater (68,4g) herav Sukkerarter (5,4g) Fiber (2,2g) Protein (40,7g)

Verdiene som er oppgitt i Sunnhetsveilederen ™ gjelder ved publisering. Vi tar forbehold om at det kan oppstå avvik fra de oppgitte verdiene dersom leverandører endrer ingrediensenes vekt eller innhold. Les mer om Sunnhetsveilederen™ her.



Relaterte oppskrifter



Dra ned i kalender