Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Lakseboller med stekt ris og agurksalat

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
165 planlagt
Lakseboller med stekt ris og agurksalat
Klikk og dra
til kalenderen
Lakseboller er saftige, gode og raske å lage. Her steker vi kokt ris i samme panne som vi har stekt fisken i. Det gjør at vi får med all smaken fra laksen, og det er også en fin måte å bruke kalde risrester på.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

3 dl
Middagsris

Lakseboller

3 stang
Vårløk
1 fedd
Hvitløk
500 g
Laksefilet
1 klype
Pepper
2 ss
Olje

Agurksalat

1 ss
Soyasaus
3 ss
Eddik
1 stk
Agurk
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Kok risen etter anvisningen på pakken. Hakk vårløk og hvitløk og sett til side.

Trinn 2

Sursøt agurksalat: Bland sukker, soyasaus og eddik i en bolle. Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel og ha det i bollen. Bland godt sammen og la stå i minst 15 minutter.

Trinn 3

Ha laks, hakket hvitløk og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør alt raskt sammen. Pass på at farsen ikke blir til mos, bollene er best om de er litt grove. Form små lakseboller med to skjeer, og stek dem på middels høy varme med litt olje til de er gylne på alle sider. Ta dem ut av pannen og hold dem varme.

Trinn 4

Ha vårløken i stekepannen og stek den i ca. et minutt til den mykner. Tilsett den kokte risen, rør godt rundt og la det steke i noen minutter.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne dill i agurksalaten.

Barn kan

La barna trykke på knappen på kjøkkenmaskinen. De kan også prøve seg på å forme små lakseboller eller kaker med hendene.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender