Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Laks på spinat med soyasjy

Tidsbruk 25 minutter
16 ingredienser
88 planlagt
Laks på spinat med soyasjy
Legg oppskrift
i handlelapp
Norsk laks med asiatisk vri! Soyasjy og sprøstekt laks er en fantastisk kombinasjon.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

125 g
Fullkornsris

Spinat

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
200 g
Frisk bladspinat
1 stk
Lime
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Laksefilet

500 g
Laksefilet naturell
1 klype
Salt
0,3 ts
Pepper
1 ss
Olivenolje

Soyasjy

0,5 dl
Soyasaus
4 ss
Olivenolje
2 ss
Sesamolje
4 ss
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Kok risen etter anvisningen på pakken. Finhakk hvitløk og løk. Varm olivenolje i en panne og fres løken godt. Tilsett spinat og la den falle litt sammen. Sett til side og tilsett salt og pepper.

Trinn 2

Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i olje på middels varme til den får en fin skorpe og rosa kjerne, ca. 8 minutter. Bland sammen olivenolje, sesamolje, eddik og soyasaus. Soyasjyen kan serveres lun eller kald.

Trinn 3

Anrett spinat sammen med laks. Topp med soyasjyen, limesaft og revet limeskall. Server med kokt ris.

Serveringsforslag

Smaksett retten med hakket frisk koriander.