Laks på spinat med soyasjy

Tidsbruk 25 minutter
16 ingredienser
196 planlagt
Laks på spinat med soyasjy
Legg oppskrift
i handlelapp
Norsk laks med asiatisk vri! Soyasjy og sprøstekt laks er en fantastisk kombinasjon.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

125 g
Fullkornsris

Spinat

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
200 g
Frisk bladspinat
1 stk
Lime
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Laksefilet

500 g
Laksefilet naturell
1 klype
Salt
0,3 ts
Pepper
1 ss
Olivenolje

Soyasjy

0,5 dl
Soyasaus
4 ss
Olivenolje
2 ss
Sesamolje
4 ss
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Kok risen etter anvisningen på pakken. Finhakk hvitløk og løk. Varm olivenolje i en panne og fres løken godt. Tilsett spinat og la den falle litt sammen. Sett til side og tilsett salt og pepper.

Trinn 2

Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i olje på middels varme til den får en fin skorpe og rosa kjerne, ca. 8 minutter. Bland sammen olivenolje, sesamolje, eddik og soyasaus. Soyasjyen kan serveres lun eller kald.

Trinn 3

Anrett spinat sammen med laks. Topp med soyasjyen, limesaft og revet limeskall. Server med kokt ris.

Serveringsforslag

Smaksett retten med hakket frisk koriander.