Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Laks på spinat med soyasjy

Tidsbruk 25 Minutter
16 Ingredienser
61 Planlagt
Laks på spinat med soyasjy
Klikk og dra
til kalenderen
Norsk laks med asiatisk vri! Soyasjy og sprøstekt laks er en fantastisk kombinasjon.

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

125 g
Fullkornsris

Spinat

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
200 g
Frisk bladspinat
1 stk
Lime
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Laksefilet

500 g
Laksefilet naturell
1 klype
Salt
0,3 ts
Pepper
1 ss
Olivenolje

Soyasjy

0,5 dl
Soyasaus
4 ss
Olivenolje
2 ss
Sesamolje
4 ss
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Kok risen etter anvisningen på pakken. Finhakk hvitløk og løk. Varm olivenolje i en panne og fres løken godt. Tilsett spinat og la den falle litt sammen. Sett til side og tilsett salt og pepper.

Trinn 2

Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i olje på middels varme til den får en fin skorpe og rosa kjerne, ca. 8 minutter. Bland sammen olivenolje, sesamolje, eddik og soyasaus. Soyasjyen kan serveres lun eller kald.

Trinn 3

Anrett spinat sammen med laks. Topp med soyasjyen, limesaft og revet limeskall. Server med kokt ris.

Serveringsforslag

Smaksett retten med hakket frisk koriander.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender