Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Laks med urtetopp, rømmedressing og salat

Tidsbruk 45 minutter
22 ingredienser
Laks med urtetopp, rømmedressing og salat
Klikk og dra
til kalenderen
Hel laksefilet med aspargessalat og rømmedressing er en av de mest klassiske middagene du kan servere fra grillen. Smaken av sommer!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Urtetopp

0,8 stk
Rødløk 4-pk
0,8 neve
Bladpersille
0,4 stk
Sitron, skall og saft
1,5 ss
Olivenolje, eller smør
0,8 klype
Salt
1,5 klype
Nykvernet pepper

Laksefilet

0,8 kg
XL laksefilet naturell

Salat

3,8 stk
Asparges
112,5 g
Grillgrønnsaker
168,8 g
Grill Mix
0,8 ss
Olivenolje
0,4 klype
Salt
0,4 klype
Nykvernet pepper

Rømmedressing

1,5 dl
Lettrømme
0,4 stk
Sitron, skall og saft
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Dressing

1,5 ss
Hvitvinseddik
0,8 ss
Dijonsennep
0,8 dl
Olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Urtetopp: Bland finhakket rødløk og persille med skallet og saften av sitron. Bland med olivenolje eller mykt smør. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Ha urtetoppen på laksefileten. Grill laksefileten direkte i aluminiumsformen på indirekte varme, med lokket på. Sørg for at den ikke grilles for lenge, ellers kan den bli tørr. En helside på ca. 1 kg. vil trenge nærmere en halvtime. I stekeovn: Tilberedes direkte i formen i stekeovnen på 180 °C. Steketiden kan variere mellom 15-30 minutter avhengig av størrelse på fisken og ovnstype. NB! Under fisken ligger det en aluminiumsabsorbent. Denne tåler varme og trenger ikke å fjernes under tilberedning. Husk at det kan være stor forskjell på temperaturer i forskjellige typer grill og stekeovner. Vi anbefaler derfor å skjære et lite snitt i fisken for å sjekke om den er ferdig.

Trinn 3

Grill grønnsakene. Legg asparges i aluminiumsformen med grillgrønnsakene. Riv av bladene på urten og bland de med grønnsakene. Ha over olivenolje, salt og pepper og bland alt. Dekk formen med aluminiumsfolie eller bruk lokk på grillen. Grilles i ca. 15 minutter. La de kjøle litt.

Trinn 4

Lag rømmedressing: Bland lettrømme med skallet og saften av sitronen. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Lag salat og dressing: Bland ingrediensene til dressingen og vend inn sammen med grill mix salat og grillgrønnsakene.

Trinn 6

Server laksefilet med salat og rømmedressing.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender