Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Laks med urtetopp, rømmedressing og salat

Oppskrift på Laks med urtetopp, rømmedressing og salat

Hel laksefilet med aspargessalat og rømmedressing er en av de mest klassiske middagene du kan servere fra grillen. Smaken av sommer!

Tidsbruk 45 minutter
Inneholder 22 ingredienser
Handlet 42 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Dressing

0,8 klype Salt
0,8 ss Dijonsennep
1,5 ss Hvitvinseddik
0,8 dl Olivenolje
0,8 klype Pepper

Laksefilet

0,8 kg XL laksefilet naturell

Rømmedressing

0,8 klype Salt
1,5 dl Lettrømme
0,8 klype Pepper
0,4 stk Sitron, skall og saft

Salat

112,5 g Grillgrønnsaker
3,8 stk Asparges
168,8 g Grill Mix
0,4 klype Nykvernet pepper
0,4 klype Salt
0,8 ss Olivenolje

Urtetopp

0,4 stk Sitron, skall og saft
0,8 stk Rødløk 4-pk
0,8 neve Bladpersille
1,5 klype Nykvernet pepper
0,8 klype Salt
1,5 ss Olivenolje, eller smør

Del vår Laks med urtetopp, rømmedressing og salat oppskrift


Slik lager du Laks med urtetopp, rømmedressing og salat

Trinn 1

Urtetopp: Bland finhakket rødløk og persille med skallet og saften av sitron. Bland med olivenolje eller mykt smør. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Ha urtetoppen på laksefileten. Grill laksefileten direkte i aluminiumsformen på indirekte varme, med lokket på. Sørg for at den ikke grilles for lenge, ellers kan den bli tørr. En helside på ca. 1 kg. vil trenge nærmere en halvtime. I stekeovn: Tilberedes direkte i formen i stekeovnen på 180 °C. Steketiden kan variere mellom 15-30 minutter avhengig av størrelse på fisken og ovnstype. NB! Under fisken ligger det en aluminiumsabsorbent. Denne tåler varme og trenger ikke å fjernes under tilberedning. Husk at det kan være stor forskjell på temperaturer i forskjellige typer grill og stekeovner. Vi anbefaler derfor å skjære et lite snitt i fisken for å sjekke om den er ferdig.

Trinn 3

Grill grønnsakene. Legg asparges i aluminiumsformen med grillgrønnsakene. Riv av bladene på urten og bland de med grønnsakene. Ha over olivenolje, salt og pepper og bland alt. Dekk formen med aluminiumsfolie eller bruk lokk på grillen. Grilles i ca. 15 minutter. La de kjøle litt.

Trinn 4

Lag rømmedressing: Bland lettrømme med skallet og saften av sitronen. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Lag salat og dressing: Bland ingrediensene til dressingen og vend inn sammen med grill mix salat og grillgrønnsakene.

Trinn 6

Server laksefilet med salat og rømmedressing.


Dra ned i kalender