Laks med lun grønnsaksalat

Tidsbruk 40 minutter
9 ingredienser
326 planlagt
Laks med lun grønnsaksalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
Om du er i det lune hjørnet, er dagens middag i boks – fersk laks med en deilig miks av poteter og gode grønnsaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Laksefilet naturell 500g Godehav
1 stk
Brokkoli
1 stk
Blomkål
1 stk
Rødløk
200 g
Poteter
1 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Sukker
1 ss
Timian, tørket
1 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Del brokkoli og blomkål i buketter. Rens stilken og skjær i biter. Skrell og skjær potetene i biter. Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Forvell brokkoli og blomkål ved å legge dem i kokende, saltet vann et par minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Avkjøl brokkoli og blomkål raskt i iskaldt vann. La vannet renne godt av grønnsakene.

Trinn 3

Trinn 3

Kutt løken i skiver og bland med hvitvinseddik og sukker. Smak til med salt og kajennepepper. La det gjerne marinere i minst 15 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Bland poteter, brokkoli og blomkål med den marinerte løken.

Trinn 5

Trinn 5

Krydre laksestykkene på den ene siden med timian, salt og pepper. Stek dem i stekepanne eller i ovn som anvist på pakningen. Server laksen med den lune grønnsaksalaten.