Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Laks med knuste sitronpoteter

Oppskrift på Laks med knuste sitronpoteter

En original lakse- og potetrett som blir ekstra god når du bruker potetene du kokte i går.

Tidsbruk 35 minutter
Inneholder 8 ingredienser
Handlet 191 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Laks

2 klype Salt
500 g Laksefilet naturell

Poteter og grønnsaker

600 g Nypoteter
1 stk Løk
1 stk Sitron
1 pose Grovkuttede familiefavoritter
2 ss Olivenolje
2 ts Tørket rosmarin

Del vår Laks med knuste sitronpoteter oppskrift


Slik lager du Laks med knuste sitronpoteter

Trinn 1

Skyll og tørk fisken. Legg den i et dørslag og dryss over litt salt.

Trinn 2

Del potetene i 2 eller 4 og kok til de er møre. Ha grønnsaksblandingen i kokevannet sammen med potetene de siste fem minuttene. Hell av vannet og la avkjøle.

Trinn 3

Mens potetene koker: Vask sitronen i lunkent vann med en børste. Skrell halvparten av skallet med en potetskreller og skjær i strimler. Skjær løk i skiver og stek den myk og gyllen i olje i en panne med slippbelegg. Ha i laksestykkene med skinnsiden ned, deretter de kokte potetbitene og grønnsaksblandingen, sitronskall og rosmarin. Stek på middels varme i 8 minutter til laksen nesten er ferdigstekt. Snu laksestykkene, press over litt sitronsaft og stek videre i 2 minutter.

Trinn 4

Ta laksestykkene ut og la hvile i et par minutter før servering. Imens, skru opp varmen og stek potetene og grønnsakene litt hardt slik at potetene suger opp kraften etter fisken og blir ekstra sprø og gode. Riv litt ekstra sitronskall over fisken før servering.

Serveringsforslag

Smaker godt med rømme, eventuelt tilsatt hakket persille og saften av resten av sitronen.

Sunnhetsveilederen ™

Karbohydrater (42g) herav Sukkerarter (17,2g)
Fiber (8,2g)
Protein (40,8g)

Verdier er angitt pr. voksen person.

Se utfyllende informasjon

  • Karbohydrater (42g) herav Sukkerarter (17,2g) Fiber (8,2g) Protein (40,8g)

Verdiene som er oppgitt i Sunnhetsveilederen ™ gjelder ved publisering. Vi tar forbehold om at det kan oppstå avvik fra de oppgitte verdiene dersom leverandører endrer ingrediensenes vekt eller innhold. Les mer om Sunnhetsveilederen™ her.


Dra ned i kalender