Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Laks med knuste sitronpoteter

Tidsbruk 35 minutter
8 ingredienser
260 planlagt
Laks med knuste sitronpoteter
Klikk og dra
til kalenderen
En original lakse- og potetrett som blir ekstra god når du bruker potetene du kokte i går.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laks

500 g
Laksefilet naturell
2 klype
Salt

Poteter og grønnsaker

600 g
Nypoteter
1 stk
Sitron
1 stk
Løk
2 ts
Tørket rosmarin
1 pose
Grovkuttede familiefavoritter
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skyll og tørk fisken. Legg den i et dørslag og dryss over litt salt.

Trinn 2

Del potetene i 2 eller 4 og kok til de er møre. Ha grønnsaksblandingen i kokevannet sammen med potetene de siste fem minuttene. Hell av vannet og la avkjøle.

Trinn 3

Mens potetene koker: Vask sitronen i lunkent vann med en børste. Skrell halvparten av skallet med en potetskreller og skjær i strimler. Skjær løk i skiver og stek den myk og gyllen i olje i en panne med slippbelegg. Ha i laksestykkene med skinnsiden ned, deretter de kokte potetbitene og grønnsaksblandingen, sitronskall og rosmarin. Stek på middels varme i 8 minutter til laksen nesten er ferdigstekt. Snu laksestykkene, press over litt sitronsaft og stek videre i 2 minutter.

Trinn 4

Ta laksestykkene ut og la hvile i et par minutter før servering. Imens, skru opp varmen og stek potetene og grønnsakene litt hardt slik at potetene suger opp kraften etter fisken og blir ekstra sprø og gode. Riv litt ekstra sitronskall over fisken før servering.

Serveringsforslag

Smaker godt med rømme, eventuelt tilsatt hakket persille og saften av resten av sitronen.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender