Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Laks med grillet hjertesalat og rømmedressing

Tidsbruk 20 Minutter
10 Ingredienser
204 Planlagt
Laks med grillet hjertesalat og rømmedressing
Klikk og dra
til kalenderen
Sprøgrillet hjertesalat er fint tilbehør til ovnsbakt laks. Ønsker du en mildere rømmedressing, er det bare å bruke mindre chili og hvitløk.

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

Dressing

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 dl
Lettrømme
0,5 stk
Lime

Laks

500 g
Laksefilet naturell
0,5 stk
Lime

Salat

1 pakke
Hjertesalat

Fra kjøkkenskapet ditt

0,5 ts
Sukker
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C.

Trinn 2

Finhakk hvitløk og chili og bland med lettrømme. Tilsett presset lime og sukker og la dressingen stå og trekke mens du lager resten.

Trinn 3

Ha laksen i en ildfast form. Press over limesaft og krydre med nykvernet pepper. Tilsett olivenolje og stek laksen i ovnen på 170°C til nesten gjennomstekt, ca. 8 minutter.

Trinn 4

Del hjertesalaten i fire båter og grill dem raskt på høy varme på alle sider til de har fått en lett gyllen overflate. (Kan også stekes i pannen). Server laksen og hjertesalaten sammen med rømmedressingen.

Serveringsforslag

Server gjerne med litt frisk dill på toppen.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender