Laks med grillet hjertesalat og rømmedressing

Tidsbruk 20 minutter
10 ingredienser
750 planlagt
Laks med grillet hjertesalat og rømmedressing
Legg oppskrift
i handlelapp
Sprøgrillet hjertesalat er fint tilbehør til ovnsbakt laks. Ønsker du en mildere rømmedressing, er det bare å bruke mindre chili og hvitløk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Dressing

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 dl
Lettrømme
0,5 stk
Lime
0,5 ts
Sukker

Laks

500 g
Laksefilet naturell
0,5 stk
Lime
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Olivenolje

Salat

1 pakke
Hjertesalat

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C.

Trinn 2

Finhakk hvitløk og chili og bland med lettrømme. Tilsett presset lime og sukker og la dressingen stå og trekke mens du lager resten.

Trinn 3

Ha laksen i en ildfast form. Press over limesaft og krydre med nykvernet pepper. Tilsett olivenolje og stek laksen i ovnen på 170°C til nesten gjennomstekt, ca. 8 minutter.

Trinn 4

Del hjertesalaten i fire båter og grill dem raskt på høy varme på alle sider til de har fått en lett gyllen overflate. (Kan også stekes i pannen). Server laksen og hjertesalaten sammen med rømmedressingen.

Serveringsforslag

Server gjerne med litt frisk dill på toppen.