Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Laks med grillet hjertesalat og rømmedressing

Oppskrift på Laks med grillet hjertesalat og rømmedressing

Sprøgrillet hjertesalat er fint tilbehør til ovnsbakt laks. Ønsker du en mildere rømmedressing, er det bare å bruke mindre chili og hvitløk.

Tidsbruk 20 minutter
Inneholder 10 ingredienser
Handlet 200 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Dressing

0,5 stk Lime
1 stk Rød chili
0,5 ts Sukker
1 dl Lettrømme
2 fedd Hvitløk

Laks

500 g Laksefilet naturell
0,5 stk Lime
1 klype Nykvernet pepper
1 ss Olivenolje

Salat

1 pakke Hjertesalat

Del vår Laks med grillet hjertesalat og rømmedressing oppskrift


Slik lager du Laks med grillet hjertesalat og rømmedressing

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C.

Trinn 2

Finhakk hvitløk og chili og bland med lettrømme. Tilsett presset lime og sukker og la dressingen stå og trekke mens du lager resten.

Trinn 3

Ha laksen i en ildfast form. Press over limesaft og krydre med nykvernet pepper. Tilsett olivenolje og stek laksen i ovnen på 170°C til nesten gjennomstekt, ca. 8 minutter.

Trinn 4

Del hjertesalaten i fire båter og grill dem raskt på høy varme på alle sider til de har fått en lett gyllen overflate. (Kan også stekes i pannen). Server laksen og hjertesalaten sammen med rømmedressingen.

Serveringsforslag

Server gjerne med litt frisk dill på toppen.

Sunnhetsveilederen ™

Karbohydrater (3g) herav Sukkerarter (2,7g)
Fiber (1g)
Protein (35,4g)

Verdier er angitt pr. voksen person.

Se utfyllende informasjon

  • Karbohydrater (3g) herav Sukkerarter (2,7g) Fiber (1g) Protein (35,4g)

Verdiene som er oppgitt i Sunnhetsveilederen ™ gjelder ved publisering. Vi tar forbehold om at det kan oppstå avvik fra de oppgitte verdiene dersom leverandører endrer ingrediensenes vekt eller innhold. Les mer om Sunnhetsveilederen™ her.


Dra ned i kalender