Laks med fennikelrisotto

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
293 planlagt
Laks med fennikelrisotto
Legg oppskrift
i handlelapp
Finocchio! Italienerne har hatt fennikel på menyen siden 1700-tallet, og den blir stadig mer populær på norske kjøkken også. Her gir den mengder av smak til risottoen – perfekt til den pannestekte laksen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Laksefilet naturell 500g Godehav
3 dl
Risotto Scotti
1 stk
Sitron
1 stk
Fennikel
1 stk
Løk
0,5 pakke
Parmigiano Reggiano Castelli
8 dl
Grønnsaksbuljong
2 ss
Smør
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Hvitvinseddik
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp buljong. Fres finhakket løk og hvitløk i olivenolje i en vid tykkbunnet kjele.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett risottorisen og fres det lett sammen med løken. Ha i hvitvinseddik og la den dampe ut. Spe med den varme buljongen litt etter litt mens du rører i risen. Fortsett til risen er al dente, det tar ca. 18 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Bland inn smør, parmesan og tynne skiver av fennikel. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Skjær laksen i biter og stek den raskt i varm panne med olivenolje. Smak til med salt, pepper og sitron. Server risottoen med laksebitene på toppen