Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Laks med fennikelrisotto

Oppskrift på Laks med fennikelrisotto

Finocchio! Italienerne har hatt fennikel på menyen siden 1700-tallet, og den blir stadig mer populær på norske kjøkken også. Her gir den mengder av smak til risottoen – perfekt til den pannestekte laksen.

Tidsbruk 30 minutter
Inneholder 11 ingredienser
Handlet 296 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

1 pakke Laksefilet naturell 500g Godehav
3 dl Risotto Scotti
1 stk Sitron
1 stk Fennikel
1 stk Løk
0,5 pakke Parmigiano Reggiano Castelli

Fra kjøkkenskapet ditt

8 dl Grønnsaksbuljong
2 ss Smør
4 fedd Hvitløk
2 ss Hvitvinseddik
2 ss Olivenolje REMA 1000

Del vår Laks med fennikelrisotto oppskrift


Slik lager du Laks med fennikelrisotto

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp buljong. Fres finhakket løk og hvitløk i olivenolje i en vid tykkbunnet kjele.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett risottorisen og fres det lett sammen med løken. Ha i hvitvinseddik og la den dampe ut. Spe med den varme buljongen litt etter litt mens du rører i risen. Fortsett til risen er al dente, det tar ca. 18 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Bland inn smør, parmesan og tynne skiver av fennikel. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Skjær laksen i biter og stek den raskt i varm panne med olivenolje. Smak til med salt, pepper og sitron. Server risottoen med laksebitene på toppen


Dra ned i kalender