Laks med fennikel og aspargesbønner

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
116 planlagt
Laks med fennikel og aspargesbønner
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Fennikel har tradisjonelt vært mye brukt rundt Middelhavet og fra Midt-Østen til India. Denne lakse-retten overbeviser – tommel opp for mer fennikel i norske kjøkken!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Laksefilet naturell 500g Godehav
1 pakke
Aspargesbønner 150 g
2 stk
Fennikel
1 stk
Løk
1 stk
Sitron
1 neve
Kruspersille, liten
500 g
Penne REMA 1000
4 ss
Olivenolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
3 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Soyasaus Kikkoman

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Ha vaskede aspargesbønner i en ildfast form. Skjær fennikel og løk i skiver, klem hvitløken flat og ha alt i formen.

Trinn 2

Trinn 2

Bland olivenolje, sitronsaft, balsamicoeddik, soyasaus, salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Hell det over grønnsakene og bak det i ovnen i ca. 35 minutter til alt har fått gyllen farge.

Trinn 4

Trinn 4

Sett aluminiumsformen med laksestykkene i ovnen når det er igjen 14-18 minutter av steketiden til grønnsakene. Server med kokt penne og frisk hakket persille.