Laks «ginger lime» med rissalat
Ingen fare på ingefære –
fra å først og fremst være brukt i kaker og søtsaker, har vi nordboere virkelig fått smaken på en av Asias viktigste ingredienser. Her får den ferske ingefæren følge av litt lime på veien mot en herlig frisk lakserett.
Velg antall personer
2 voksne
2 barn
Slik gjør du
Trinn 1
Bland finhakket chili og ingefær med limesaft (halvparten), soyasaus og olivenolje. Vend laksestrimlene i ingefærdressingen og mariner fisken i ca. 20 minutter.
Trinn 2
Rissalat: Kok risen som anvist på pakken og kok ertene. Vend erter og finstrimlet løk inn i den nykokte risen og smak til med limesaft, karri, salt og pepper.
Trinn 3
Varm en wok eller stekepanne og wok laksen raskt. Hell over marinaden og server det sammen med rissalaten.
Serveringsforslag
Bland gjerne finhakket agurk, tomat og koriander inn i risen også.