La ribollita

Tidsbruk 40 minutter
12 ingredienser
234 planlagt
La ribollita
Legg oppskrift
i handlelapp
Italiensk husmannskost! Ribollita betyr "kokt på ny" og er en fyldig suppespesialitet fra Toscana. Tradisjonelt lages den med brødrester. I vår variant bruker vi poteter og pasta.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
4 stang
Stangselleri
2 stk
Purreløk
200 g
Hodekål
200 g
Poteter
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
50 g
Macaroni Barilla
1 boks
Kidneybønner REMA 1000
1 pose
Bladspinat
4 ss
Olivenolje REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
1 l
Grønnsaksbuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Finn fram en stor kasserolle. Vask, skrell og skjær alle grønnsakene i fine små biter. Finhakk hvitløken.

Trinn 2

Trinn 2

Surr løk, hvitløk, stangselleri, purre, kål og potet med litt olje til det er blankt. Tilsett hermetiske tomater og buljong og la det koke til grønnsakene er møre.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett makaroni og kok til pastaen er al dente.

Trinn 4

Trinn 4

Ha i bønnene og spinaten, kok raskt opp og smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Frisk basilikum, revet ost og litt god olivenolje på toppen smaker deilig!