Løksuppe

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
2009 planlagt
Løksuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne franske suppeklassikeren smaker ekstra godt om høsten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Suppe

8 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 kvist
Timian
0,5 dl
Solsikkeolje
1 l
Klar kjøttbuljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Gourmetloff

0,5 stk
Gourmetloff
50 g
Jarlsberg
50 g
Parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp oljen og tilsett renset og grovhakket løk og fi nhakket hvitløk. Stek til løken er lysebrun og myk. Tilsett timian og buljong. Kok opp og la suppen småputre i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Skjær loff i skiver à 2 cm (behold skorpen). Dekk skivene med revet ost og stek på bakepapir ved 180°C varmluft i ca. 10 minutter, til de er gylne og sprø. Server som «lokk» på hver porsjon.