Løkpai

Tidsbruk 90 minutter
13 ingredienser
17 planlagt
Løkpai
Legg oppskrift
i handlelapp
Når du setter tenna i denne løkpaien glemmer du selv den gråeste regnværsdag. Selv de som hevder at de ikke liker løk, vil elske denne!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Paifyll

3 stk
Store løk (eller ca. 700 g blandet løk)
2 stang
Kvister timian (ev. 2 ts tørr timian)
150 g
Revet ost
3 stk
Egg
3 dl
Matfløte
0.5 ts
Malt muskatnøtt
2 ss
Olivenolje
1 ss
Smør
0.5 ts
Salt
1 ts
Nykvernet pepper

Paideig

150 g
Hvetemel
100 g
Smør
4 ss
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Kjør hvetemel og kaldt smør i terninger i en food prosessor til en grynete masse.

Ha i noen spiseskjeer med vann og kjør til det samler seg til en fast deig. Du kan også smuldre smøret i hvetemelet med fingrene. Da må smøret være romtemperert.

La stå kaldt i ca. 30 minutter.

Trinn 2

I mellomtiden; grovhakk løken og surr den i olivenolje og smør til den er blank og myk.

Tilsett finhakket frisk timian.

Trinn 3

Kjevle ut eller trykk deigen ut i en paiform (ca. 27 cm i diameter) og prikk den med en gaffel.

Stek bunnen ved 200 °C i 10 minutter.

La hvile noen minutter.

Trinn 4

Pisk sammen egg, matfløte, muskatnøtt, salt og nykvernet pepper. Ha først revet ost og så løken i paiskallet.

Hell over eggeblandingen.

Stek paien videre på 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.

TIPS

Du kan også kjøpe paibunnen ferdig.