Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kyllingtaco med tomatsalsa

Tidsbruk 30 minutter
14 ingredienser
814 planlagt
Kyllingtaco med tomatsalsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Kylling er et godt alternativ til kjøttdeig i tacoen, og kyllinglår er saftigere og har mer smak enn brystkjøttet. Her lager vi også en rask og frisk tomatsalsa til.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

2 fedd
Hvitløk
0,5 stk
Rød chili
2 stang
Vårløk
500 g
Kylling lårfilet
2 ts
Spisskummen
2 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Tomatsalsa

2 stk
Store tomater
1 stk
Løk
1 stang
Vårløk
0,5 stk
Rød chili
1 klype
Salt

Tortillas

1 pose
Tortillas

Slik gjør du

Trinn 1

Rens og finhakk hvitløk og chili. Fjern frøene fra chilien om du ikke vil ha det for sterkt. Skjær vårløk i skiver. Skjær kyllingen i strimler. Stek kyllingen på ganske høy varme i en panne med litt olje. Når kyllingen begynner å bli litt brun, har du i de kuttede grønnsakene og spisskummen og steker videre til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Tomatsalsa: Del tomatene, ta ut frøene og skjær fruktkjøttet i små terninger. Rens og hakk løk, vårløk og chili. Fjern frøene av chilien om du synes det blir for sterkt. Tilsett salt.

Trinn 3

Varm tortillas i ovn eller stekepanne. Fyll dem med kjøtt og tomatsalsa og rull sammen.

Serveringsforslag

Det blir ekstra godt med frisk koriander i tomatsalsaen. Server med grønn salat for en friskere rett.

Barn kan

La barna skjære opp kyllingen og vårløken. Husk å skifte kniv og skjærebrett! Ha koriander i en kopp og la barna klippe den med saks.