Kyllingtaco med tomatsalsa

Tidsbruk 30 minutter
14 ingredienser
1228 planlagt
Kyllingtaco med tomatsalsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Kylling er et godt alternativ til kjøttdeig i tacoen, og kyllinglår er saftigere og har mer smak enn brystkjøttet. Her lager vi også en rask og frisk tomatsalsa til.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

2 fedd
Hvitløk
0,5 stk
Rød chili
2 stang
Vårløk
500 g
Kylling lårfilet
2 ts
Spisskummen
2 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Tomatsalsa

2 stk
Store tomater
1 stk
Løk
1 stang
Vårløk
0,5 stk
Rød chili
1 klype
Salt

Tortillas

1 pose
Tortillas

Slik gjør du

Trinn 1

Rens og finhakk hvitløk og chili. Fjern frøene fra chilien om du ikke vil ha det for sterkt. Skjær vårløk i skiver. Skjær kyllingen i strimler. Stek kyllingen på ganske høy varme i en panne med litt olje. Når kyllingen begynner å bli litt brun, har du i de kuttede grønnsakene og spisskummen og steker videre til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Tomatsalsa: Del tomatene, ta ut frøene og skjær fruktkjøttet i små terninger. Rens og hakk løk, vårløk og chili. Fjern frøene av chilien om du synes det blir for sterkt. Tilsett salt.

Trinn 3

Varm tortillas i ovn eller stekepanne. Fyll dem med kjøtt og tomatsalsa og rull sammen.

Serveringsforslag

Det blir ekstra godt med frisk koriander i tomatsalsaen. Server med grønn salat for en friskere rett.

Barn kan

La barna skjære opp kyllingen og vårløken. Husk å skifte kniv og skjærebrett! Ha koriander i en kopp og la barna klippe den med saks.