Kyllingscallopine med sautert spinat og champignon

Tidsbruk 30 minutter
14 ingredienser
63 planlagt
Kyllingscallopine med sautert spinat og champignon
Legg oppskrift
i handlelapp
Bruk kyllingfileten på en ny måte! Lett og sprøtt – og med en smak av Middelhavet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Poteter

400 g
Poteter, løsvekt

Kyllingscallopine

500 g
Kylling lårfilet
1 ss
Hvetemel
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Sort pepper
2 ss
Olivenolje

Sauterte grønnsaker

1 stk
Løk
150 g
Champignon
200 g
Frisk bladspinat
1 stk
Sitron
2 ss
Smør
2 ss
Hakket soltørket tomat
1 ss
Kapers

Smak til med

1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene i lettsaltet vann. Brett ut kyllingfiletene og bank dem lett. Vend i hvetemel, salt og pepper. Varm opp en stekepanne med olivenolje og legg i kyllingen. Stek filetene i 2-3 minutter på hver side.

Trinn 2

Ta filetene ut av pannen, legg dem på en tallerken og dekk med aluminiumsfolie. Stikk noen hull i folien for å slippe ut damp.

Trinn 3

Skjær løk og og champignon i fine skiver og ha det i en varm panne med 1 ss smør. Fres til det er gyllent, i ca. 3 minutter. Tilsett 1 ss smør, finhakkede soltørkede tomater og kapers og la det frese i 1 minutt på sterk varme. Vend bladspinaten raskt inn og press over sitronsaft. Smak til med pepper og server omgående med kokte poteter til.

Serveringsforslag

Vend potetene med god olivenolje og friske, hakkede urter.