Kyllingsalat med avokado

Tidsbruk 35 minutter
14 ingredienser
740 planlagt
Kyllingsalat med avokado
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne lette retten lager seg nesten selv. Og det er vinaigretten som gjør susen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

1 stk
Stange kyllingbryst
1 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Salat

1 pakke
Ruccula eller lollo
1 stk
Avokado
2 kurv
Cherrytomater

Dressing

1 stk
Sjalottløk
1 fedd
Hvitløk
1 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Soyasaus
3 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180°C. Brun kyllingbryst på skinnsiden i en varm stekepanne med olje til det er gyllent. Ha på salt og nykvernet sort pepper. Stek fileten videre i ovn i 12-15 minutter. La kyllingen hvile i 5 minutter før servering.

Trinn 2

Vask og tørk salaten. Skjær avokado i skiver og del cherrytomater i to. Finhakk sjalottløk og hvitløk og bland det med balsamicoeddik, soyasaus og olivenolje. Smak til med salt og nykvernet pepper.