Kyllingsalat med appelsin og fennikel

Tidsbruk 45 minutter
11 ingredienser
273 planlagt
Kyllingsalat med appelsin og fennikel
Legg oppskrift
i handlelapp
En salat uten salatblader! I stedet byr den på saftig kylling, frisk appelsin og krisp chilimarinert fennikel.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllingbryst

1,5 stk
Landkyllingbryst, Provencekrydret
1,5 ss
Solsikkeolje
0,8 ts
Salt
0,2 ts
Kvernet pepper

Appelsin- og fennikelsalat

3 stk
Fennikel
3 stk
Appelsiner
0,8 stk
Rød chili
0,4 stk
Sitron
0,4 dl
Olivenolje
0,8 ts
Salt

Topp med

0,8 dl
Pinjekjerner

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C, varmluft. Ha salt og pepper på kyllingbrystene og brun dem i solsikkeolje i 1 minutt på hver side. Etterstek i ovnen i 15 minutter. La brystene hvile i 10 minutter før servering.

Trinn 2

Appelsin- og fennikelsalat: Rens bort det ytterste laget av fennikelen. Del i to, fjern roten og fi nsnitt resten. Lag fileter av appelsinen og press appelsinsaft over fennikelen. Tilsett salt, hakket chili, sitronsaft og olivenolje. Bland godt og la salaten sette seg i minst 10 minutter

Trinn 3

Anrett salaten på fat med kylling skåret i skiver. Rist pinjekjerner og dryss over salaten. Pynt med fennikelgrønt.