Kyllingnuggets med BBQ-saus

Tidsbruk 40 minutter
15 ingredienser
2648 planlagt
Kyllingnuggets med BBQ-saus
Legg oppskrift
i handlelapp
Lag dine egne, ekstra smaksrike nuggets! Sprø utenpå og saftige inni.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Kyllingkjøttdeig
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Chili
1 dl
Peanøtter
1 ss
Estragon, tørket
3 stk
Egg
2 dl
Hvetemel
70 g
Cornflakes
1 stk
BBQ-saus som dip
1 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper
0,5 dl
Vann
1 l
Solsikkeolje, til fritering

Slik gjør du

Trinn 1

Fres finhakket løk, hvitløk og chili i solsikkeolje i 3 minutter. Avkjøl og bland med kyllingkjøttdeig, hakkede peanøtter, salt, pepper, estragon, egg og vann. Bland godt sammen til en smakfull farse.

Trinn 2

Fres finhakket løk, hvitløk og chili i solsikkeolje i 3 minutter. Avkjøl og bland med kyllingkjøttdeig, hakkede peanøtter, salt, pepper, estragon, egg og vann. Bland godt sammen til en smakfull farse.

Trinn 3

Rull kyllingnuggetsene i hvetemel. Visp sammen egg og vend de melete nuggetsene i egget før de rulles i grovknust cornflakes. Pakk cornflakes godt inn rundt kyllingfarsen.

Trinn 4

Kyllingnuggetsene friteres i varm solskikkeolje på ca. 170 °C i 4 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Ha gjerne på litt salt før servering.

Trinn 5

Serveres med blandet salat og barbequesaus som du får kjøpt ferdig.