Kyllinglår med kimchi slaw | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Kyllinglår med kimchi slaw

5.0 i snitt
Kyllinglår med kimchi slaw

Kimchi er nasjonalrett i Korea, men står svært ofte på vietnamesiske menyer. Den kan tilberedes på mange forskjellige måter – her serverer du den som en knallgod og smaksrik råsalat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Rå kyllinglår, 900 g, Solvinge
4 dl
Middagsris, REMA 1000
1 pose
Råkost med purre
1 pk
Ingefær
1 stk
Rød chili
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
2 ss
Riseddik
1 ss
Sukker, 1 kg, Dansukker
2 ss
Sesamfrø, Møllerens

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok ris.

  2. Trinn 2

    Gni solsikkeolje, salt og pepper på kyllinglårene og stek de sammen med et helt knust hvitløksfedd i varm panne i ca. 25 min. Sjekk at kyllinglårene er gjennomstekte ved å stikke kniven inn i beinet, hvis kraften er klar er kyllingen ferdig stekt. Hvis den er blodig trenger kyllingen litt lenger tid i pannen.

  3. Trinn 3

    Kimchi slaw: Skrell og skjær ingefær og chili i fine strimler og bland det med riseddik, sukker og sesamfrø. Bland inn råkosten og la det marinere i ca. 10 min.

  4. Trinn 4

    Ta grønnsakene ut av marinaden og bland marinaden med stekesjy fra kyllingen og server det som saus ved siden av. Server kyllinglår med kimchi slaw og kokt ris.