Kyllinglår og couscoussalat med frukt og nøtter

Tidsbruk 50 minutter
13 ingredienser
248 planlagt
Kyllinglår og couscoussalat med frukt og nøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
Couscous er et supert utgangspunkt for å mikse inn flere smaker – som denne blandingen av søtt, salt og friskt. Sammen med ovnsbakte kyllinglår, det mest smakfulle fra kyllingen, har du her en super sesongfavoritt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllinglår

900 g
Kyllinglår
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Couscoussalat

250 g
Couscous
100 g
Rosiner
40 g
Tørkede aprikoser
50 g
Mandler
30 g
Valnøtter
1 stk
Sitron
0,5 dl
Kaldpresset olivenolje
1 klype
Salt
5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Ha salt og nykvernet pepper på kyllinglårene og stek i solsikkeolje i ca. 20 minutter. La lårene hvile i 5 minutter før servering. Sjekk at lårene er ferdig stekte ved å stikke en spiss kniv inn til beinet, hvis det siver klar kraft ut er lårene ferdige.

Trinn 2

Bland couscous, olivenolje, litt salt, rosiner og finhakket aprikos. Hell over kokende vann og bland godt. Ha på lokk og la det trekke i 15-20 minutter. Tilsett grovhakkede nøtter.

Trinn 3

Server couscoussalat med stekte kyllinglår og frisk sitron.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne frisk persille i couscousen og server med litt yoghurt naturell.