Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kyllinglår og couscoussalat med frukt og nøtter

Tidsbruk 50 minutter
13 ingredienser
244 planlagt
Kyllinglår og couscoussalat med frukt og nøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
Couscous er et supert utgangspunkt for å mikse inn flere smaker – som denne blandingen av søtt, salt og friskt. Sammen med ovnsbakte kyllinglår, det mest smakfulle fra kyllingen, har du her en super sesongfavoritt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllinglår

900 g
Kyllinglår
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Couscoussalat

250 g
Couscous
100 g
Rosiner
40 g
Tørkede aprikoser
50 g
Mandler
30 g
Valnøtter
1 stk
Sitron
0,5 dl
Kaldpresset olivenolje
1 klype
Salt
5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Ha salt og nykvernet pepper på kyllinglårene og stek i solsikkeolje i ca. 20 minutter. La lårene hvile i 5 minutter før servering. Sjekk at lårene er ferdig stekte ved å stikke en spiss kniv inn til beinet, hvis det siver klar kraft ut er lårene ferdige.

Trinn 2

Bland couscous, olivenolje, litt salt, rosiner og finhakket aprikos. Hell over kokende vann og bland godt. Ha på lokk og la det trekke i 15-20 minutter. Tilsett grovhakkede nøtter.

Trinn 3

Server couscoussalat med stekte kyllinglår og frisk sitron.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne frisk persille i couscousen og server med litt yoghurt naturell.