Kyllinglår med ovnsbakt kålrot

Tidsbruk 70 minutter
12 ingredienser
138 planlagt
Kyllinglår med ovnsbakt kålrot
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette må bli en favoritt! Stek saftige kyllinglår i ovnen og serverer med ovnsbakt kålrot med chili. Utrolig godt og mye smak!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllinglår

4 stk
Kyllinglår
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Olivenolje

Kålrot

1 stk
Kålrot
1 stk
Sitron
1 stk
Chili
1 neve
Persille
3 ss
Olivenolje
1.5 ss
Flytende honning
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 200 ̊C. Legg bakepapir på et stekebrett.

Kutt kålroten i to, skjær i 1 cm tykke skiver og fjern skallet på hver skive.

Kutt skivene i passende biter. Ha bitene over på stekebrettet og drypp over olivenolje, honning og sitronsaft.

Tilsett finsnittet chili og krydre med salt og pepper. Vend alt godt sammen og spre bitene ut over stekebrettet.

Bak kålroten midt i ovnen i cirka 35 minutter, eller til kålrotbitene er møre og gylne.

Vend litt rundt på bitene underveis.

Trinn 2

Etter betene er ferdig stekt, ta dem ut og la de hvile på benken. Sett ovnen ned til 180°C.

Ha salt og nykvernet pepper på kyllinglårene og stek i ovnen i solsikkeolje i ca. 20 minutter.

Sjekk at lårene er ferdig stekte ved å stikke en spiss kniv inn til beinet, hvis det siver klar kraft ut er lårene ferdige.

La lårene hvile i 5 minutter før servering.

Trinn 3

Dryss over litt persille på kålroten rett før servering.