Kyllinglår med kimchi slaw

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
504 planlagt
Kyllinglår med kimchi slaw
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
Kimchi er nasjonalrett i Korea, men står svært ofte på vietnamesiske menyer. Den kan tilberedes på mange forskjellige måter – her serverer du den som en knallgod og smaksrik råsalat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Rå kyllinglår, 900 g, Solvinge
4 dl
Middagsris, REMA 1000
1 pose
Råkost med purre
1 pakke
Ingefær
1 stk
Rød chili
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
2 ss
Riseddik
1 ss
Sukker, 1 kg, Dansukker
2 ss
Sesamfrø, Møllerens

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok ris.

Trinn 2

Trinn 2

Gni solsikkeolje, salt og pepper på kyllinglårene og stek de sammen med et helt knust hvitløksfedd i varm panne i ca. 25 min. Sjekk at kyllinglårene er gjennomstekte ved å stikke kniven inn i beinet, hvis kraften er klar er kyllingen ferdig stekt. Hvis den er blodig trenger kyllingen litt lenger tid i pannen.

Trinn 3

Trinn 3

Kimchi slaw: Skrell og skjær ingefær og chili i fine strimler og bland det med riseddik, sukker og sesamfrø. Bland inn råkosten og la det marinere i ca. 10 min.

Trinn 4

Trinn 4

Ta grønnsakene ut av marinaden og bland marinaden med stekesjy fra kyllingen og server det som saus ved siden av. Server kyllinglår med kimchi slaw og kokt ris.