Kyllingklubber med spinat, tomat og kaperssjy

Tidsbruk 40 minutter
24 ingredienser
502 planlagt
Kyllingklubber med spinat, tomat og kaperssjy
Legg oppskrift
i handlelapp
Folat, folat blakken? Spinat inneholder en mengde næringsstoffer og er en spesielt god kilde til blant annet folat. Det betyr at denne deilige kyllingretten ikke bare gjør deg god og mett, men er bra for resten av kroppen også.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

2 dl
Middagsris
4 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ts
Salt

Kyllingklubber

900 g
Kyllingklubber
1 ts
Salt
0,5 ts
Kvernet pepper
2 ss
Solsikkeolje

Kaperssjy

1 stk
Løk
0,5 stk
Sitron
1 ts
Maizena
2 ss
Smør
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ss
Kapers
1 terning
Hønsebuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten.)
0,3 ts
Kvernet pepper

Spinat

200 g
Vasket spinat
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Smør
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Kvernet pepper

Tomat

4 stk
Tomater
1 ts
Tørket timian
1 fedd
Hvitløk
1 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C, varmluft. Kok ris etter anvisning på pakken. Ha salt og pepper på kyllingklubbene og stek dem i 1 minutt på hver side i solsikkeolje. Legg klubbene i en ildfast form og stek dem ferdige i ovnen i ca. 15 minutter.

Trinn 2

Saus: Bruk den samme stekepannen, ha i smør og hakket løk og fres et par minutter. Tilsett vann, kapers, buljong, sitronsaft og kvernet pepper og la sausen småkoke i 5 minutter. Jevn sausen med maizena rørt ut i litt kaldt vann. Legg kyllingklubbene i sausen og la dem trekke litt før servering.

Trinn 3

Varm en kjele med smør og la smøret bli nøttebrunt. Tilsett vasket hakket spinat og hvitløk og fres til spinaten så vidt faller sammen. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Del tomatene i fire og fres dem sammen med litt olivenolje, timian og hakket hvitløk. Server med kokt ris.