Kyllinggryte med rotgrønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Kyllinggryte med rotgrønnsaker

Kyllinggryte med rotgrønnsaker

4.0 i snitt
Kyllinggryte med rotgrønnsaker
En god og kremet kyllinggryte med fløte. Rotgrønnsaker som gulrot og sellerirot gir denne hverdagsretten en herlig smak.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Lårfilet av kylling
2 dl
Eplejuice eller eplemost
1 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
300 gr
Sellerirot
1 dl
Fløte
1 dl
Hakket persille
2 ss
Sitron
1 klype
Salt
3 dl
Vann
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del kyllingen i terninger på 2-3 cm. Kok opp vann, eplemost og salt, ha i kyllingterningene og la dem trekke i 4 minutter. Sil kraften over i en annen kjele og kok opp. Skrell grønnsakene, kutt dem i terninger på 1-2 cm og kok dem 5 minutter i kyllingkraften.

  2. Trinn 2

    Sil av kraften i en gryte og legg grønnsakene i kjelen med kokt kylling.

  3. Trinn 3

    Smelt smøret i kjelen og tilsett hvetemel. Fres i 1 minutt og spe med den varme kraften til en lys saus. Kok opp og tilsett fløte. La sausen småkoke i 3 minutter og tilsett hakket persille, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Bland sausen med kyllingen og grønnsaker.

Tips!

Server gjerne med kokte poteter.