Kyllinggryte med rotgrønnsaker

Tidsbruk 25 minutter
13 ingredienser
1335 planlagt
Kyllinggryte med rotgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Her får du en smaksrik kyllinggryte med sesongens norske grønnsaker. En oppskrift du trygt kan gå høsten imøte med, eller når du skal overraske gjestene. Denne middagen står på bordet på under en halvtime!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Lårfilet av kylling
2 dl
Eplejuice eller eplemost
1 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
300 g
Sellerirot
1 dl
Fløte
1 dl
Hakket persille
2 ss
Sitron
1 klype
Salt
3 dl
Vann
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Del kyllingen i terninger på 2-3 cm. Kok opp vann, eplemost og salt, ha i kyllingterningene og la dem trekke i 4 minutter. Sil kraften over i en annen kjele og kok opp. Skrell grønnsakene, kutt dem i terninger på 1-2 cm og kok dem 5 minutter i kyllingkraften.

Trinn 2

Sil av kraften i en gryte og legg grønnsakene i kjelen med kokt kylling.

Trinn 3

Smelt smøret i kjelen og tilsett hvetemel. Fres i 1 minutt og spe med den varme kraften til en lys saus. Kok opp og tilsett fløte. La sausen småkoke i 3 minutter og tilsett hakket persille, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Bland sausen med kyllingen og grønnsaker.

Visste du at?

Kylling fra Solvinge både vokser saktere og lever lenger enn kylling som normalt produseres i Norge, og er av en sunnere og mer aktiv rase. Et godt valg for deg som er opptatt av bedre dyrevelferd!