Kyllinggryte med rotgrønnsaker

Tidsbruk 25 minutter
14 ingredienser
2795 planlagt
Kyllinggryte med rotgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Gode, norske grønnsaker er perfekt følge til Hubbard-kyllingen

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 dl
Eplejuice eller eplemost
1 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
300 g
Sellerirot
1 dl
Fløte
1 dl
Hakket persille
2 ss
Sitron
600 g
Lårfilet av kylling
3 dl
Vann
1 ts
Salt
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Del kyllingen i terninger på 2-3 cm. Kok opp vann, eplemost og salt, ha i kyllingterningene og la dem trekke i 4 minutter. Sil kraften over i en annen kjele og kok opp. Skrell grønnsakene, kutt dem i terninger på 1-2 cm og kok dem 5 minutter i kyllingkraften.

Trinn 2

Sil av kraften i en gryte og legg grønnsakene i kjelen med kokt kylling.

Trinn 3

Smelt smøret i kjelen og tilsett hvetemel. Fres i 1 minutt og spe med den varme kraften til en lys saus. Kok opp og tilsett fløte. La sausen småkoke i 3 minutter og tilsett hakket persille, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Bland sausen med kyllingen og grønnsaker.

Tips!

Server gjerne med kokte poteter.