Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kyllinggryte med rotgrønnsaker

Tidsbruk 25 minutter
14 ingredienser
1241 planlagt
Kyllinggryte med rotgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Gode, norske grønnsaker er perfekt følge til Hubbard-kyllingen

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 dl
Eplejuice eller eplemost
1 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
300 g
Sellerirot
1 dl
Fløte
1 dl
Hakket persille
2 ss
Sitron
600 g
Lårfilet av kylling
3 dl
Vann
1 ts
Salt
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Del kyllingen i terninger på 2-3 cm. Kok opp vann, eplemost og salt, ha i kyllingterningene og la dem trekke i 4 minutter. Sil kraften over i en annen kjele og kok opp. Skrell grønnsakene, kutt dem i terninger på 1-2 cm og kok dem 5 minutter i kyllingkraften.

Trinn 2

Sil av kraften i en gryte og legg grønnsakene i kjelen med kokt kylling.

Trinn 3

Smelt smøret i kjelen og tilsett hvetemel. Fres i 1 minutt og spe med den varme kraften til en lys saus. Kok opp og tilsett fløte. La sausen småkoke i 3 minutter og tilsett hakket persille, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Bland sausen med kyllingen og grønnsaker.

Tips!

Server gjerne med kokte poteter.