Kyllinggryte med koriander

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
404 planlagt
Kyllinggryte med koriander
Legg oppskrift
i handlelapp
Chili, lime, koriander og fennikel gir smakstrøkk til denne thaiinspirerte kyllinggryten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Kyllingfilet
4 stk
Sjalottløk
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 boks
Kokosmelk
2 dl
Kremfløte
4 dl
Hønsebuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)
1 stk
Purre
1 stk
Fennikel
4 dl
Jasminris
1 potte
Koriander
0,5 dl
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok ris. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili (1/4 stk pr 600 gr kylling). Surr det mykt i solsikkeolje i en gryte.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett raspet limeskall, resten av limen i skiver, kokosmelk og fløte. Kok i et par minutter, ha i hønsebuljong og bland lett. Kok videre i 5 minutter. Smak på gryten og ta ut limeskivene når du synes det er passe syrlig.

Trinn 3

Trinn 3

Skjær kyllingfiletene i store terninger. Vask purre og fennikel og skjær i skiver. Ha det i gryten og kok opp. Skru ned varmen og la gryten trekke i 5 minutter. Smak til med salt. Ha frisk koriander på toppen ved servering.