Kyllinggrateng med purre

Tidsbruk 35 minutter
14 ingredienser
1812 planlagt
Kyllinggrateng med purre
Legg oppskrift
i handlelapp
Enkel og supergod grateng med kylling, purre, crème fraîche og urtetopping. En familiefavoritt som faller i smak hos store og små. Denne står på bordet i løpet av en drøy halvtime!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Strimlet kyllingfilet
2 dl
Makaroni
0.5 stk
Purre
2 ss
Hvetemel
3 dl
Melk
1 dl
Fløte eller Crème Fraîche
50 g
Revet ost
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Urtetopping

1 skive
Loff eller 1 dl brødkrumme
2 fedd
Hvitløk
2 dl
Friske urter som persille, dille, gressløk, timian.
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.

Trinn 2

For å lage urtetopping: Pulser ingrediensene raskt i foodprosessor til passe små biter.

Trinn 3

Kok makaroni i saltet vann til den er al dente. Det betyr gjerne et minutt kortere enn anvisningen på pakken. Sil av vannet.

Trinn 4

Mens makaronien koker: Rens og skjær purre i tynne strimler. Ha smør i en kjele og fres purren i 2 minutter.

Tilsett hvetemel, rør godt med en visp og spe med melk og fløte som til en hvit saus. La småputre noen minutter slik at smaken av hvetemel forsvinner.

Smak til sausen med salt, pepper og revet ost.

Trinn 5

Ha i kokt makaroni og strimlet kyllingkjøtt i sausen. Vend om og ha alt i en ildfast form.

Dekk med urtetopping.

Trinn 6

Stek i 20 minutter på midterste rille. Følg med på fargen underveis.

Tips

Gjør gratengen litt lettere med en frisk salat til. Du kan også servere gratengen med godt brød og smør.